Sağlık çalışanları Romanya genelinde 'Japon grevine' başladı


Romanya'da zam ve daha iyi çalışma koşulları isteyen doktorlar 'Japon grevine' başladı.

Romanya sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar, bugünden itibaren maaş zammı için yapılan görüşmelerin uzamasını protesto ederek Japon grevine başladı. Sağlık çalışanları bir hafta boyunca kollarına taktıkları kol bantları ile tepkilerini dile getirecek.

Japon işçilerin geçmişte çalışma şartlarıyla ilgili şikayetlerini kol bantları ile gündeme getirdikleri biliniyor.

Romanya'da sağlık çalışanları, kendilerine bir an önce zam, çalışma şartlarının düzeltilmesini, öncelikli ve ücretsiz tedavi hakkı tanınmasını talep ediyor. Bu amaçla bir hafta boyunca istek ve beklentilerini parlamento komisyonu yetkililerine iletmeyi hedefliyorlar. Sendika temsilcileri, bugün başlayan eylemlerinden sonuç alınamaması halinde Sağlık Bakanlığı ve parlamento önünde protesto eylemlerine başlayacağını duyurdu. Bir hafta boyunca mavi kol bantları ile tepkilerini yansıtacak olan sendika grevini; Romanya Hipocrat Sağlık Çalışanları Sendikası, Romanya Sağlık Çalışanları Federasyonu Odası (CFSMR) ve Cartel Alfa (CNS) sendikaları birlikte organize ediyor.

Romanya sağlık çalışanlarının maaşları Romanya ortalaması altında. Sağlık çalışanları ortalama bin 500 lei (340 Euro) ile Romanya ortalamasının 300 lei altında yer alıyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanları Romanya genelinde 'Japon grevine'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER