Sağlık çalışanları yasal düzenleme bekliyor


Bandırma Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bandırma Şube Başkanı Enver Sönmez, sağlıkta şiddetin, ürperti verici bir noktaya geldiğini söyledi.

Sönmez, yaptığı açıklamada her gün bir sağlık çalışanının saldırıya uğramasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Sönmez, Samsun'da bıçaklı saldırıya uğrayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in yaşamını yitirmesinin sağlıkta şiddetin ne noktaya geldiğinin açık göstergesi olduğunu dile getirdi.
Sağlık sektöründe çalışanların güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Sönmez, sağlıkta şiddette gelinen noktanın kınamalarla geçiştirilmeyecek kadar endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapan Sönmez, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve saldılar korkutucu bir hal aldı. En son Samsun'da bir kadın doktor bıçaklı saldırıyla hayatını kaybetti. Sağlık çalışanları olarak Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden yeni yasama döneminde sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik gerekli yasal düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanları yasal düzenleme bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER