Sağlık personeline terörle mücadele farkındalık eğitimi

Sağlık personeline terörle mücadele farkındalık eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık personellerine yönelik 'Terörle Mücadele Farkındalık Eğitimi' düzenledi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitimde terör örgütlerinin amacı, hedefleri ve eylem teknikleri konularında bilgiler verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen eğitimle ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, terörün son dönemde yoğun bir gündem teşkil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Sağlık camiasında terör nedeniyle zaman zaman can kayıpları yaşanıyor ve meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Şehrimiz terör bölgesi olmamakla birlikte bir farkındalık oluşturmak, terör konusunda bilgi ve bilinç düzeyini artırmak amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Toplantı vesilesiyle değerli sağlık çalışanlarının teröre bakış açısını daha doğru bir zeminde oluşturmak ve onunla yüz yüze kaldığında nasıl doğru bir tavır alacağı konusunda bilgilendirilmek amacıyla Emniyet müdürlüğü ile işbirliği yaptık. Elbette şehrimiz yoğun bir terör baskısı altında değil ama bu konudaki farkındalığın artırılması, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasının bütün sağlık personeline yararı olacağını düşündüğümüz için düzenledik."

Konferansa konuşmacı olarak katılan Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Demir, sağlık personellerine terörle ilgili sunum yaptı. Terörün ve terör örgütlerinin amaçları, hedefleri ve eylem teknikleri ile terör faaliyeti ile karşılaşıldığında alınacak önlemleri konusunda personellere ayrıntılı olarak bilgi sundu. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık personeline terörle mücadele farkındalık eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER