4 yılda resmen bunalıma girmişiz, şok rakamlar

Türkiye'de ruhsal rahatsızlıklarda patlama yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2009'da 3 milyon kişi ruhsal rahatsızlık yaşarken 2013'te bu sayı 9 milyonu aştı.

4 yılda resmen bunalıma girmişiz, şok rakamlar

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, verdiği bir soru önergesinde ülkemizde giderek artan suça yönelim, psikolojik rahatsızlıklar ve buna bağlı ilaç kullanımını Sağlık Bakanlığı'na sordu. Bakanlıktan gelen cevapsa adeta şoke etti.

2009-2013 yılları arasında illere göre psikolojik rahatsızlık geçirerek sağlık kuruluşuna başvuran hastaları ve buna bağlı kutu bazında ilaç kullanımını cevap metninde raporlaştıran bakanlık halk arasında ruhsal rahatsızlıkların tavan yaptığını ortaya koydu.

TÜRKİYE'DE HER 8 KİŞİDEN BİRİNDE RUHSAL RAHATSIZLIK VAR

Nüfusa oranlandığında geçtiğimiz yıl Türkiye'de neredeyse her 8 kişiden birinin psikolojik rahatsızlık yaşadığını ortaya koyan rapora göre bu oran 4 yılda tam 3 kat artmış. 2009 yılında 3 milyon olan hasta sayısı 2013 yılında 9.1 milyona ulaşırken toplumdaki suç oranlarıyla, intihar vakalarının artması bunun sonucu olarak gösteriliyor. En fazla psikolojik rahatsızlık için doktora giden kişi İstanbul'da bulunurken en az da Bayburt'ta.

İŞTE İL İL PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI BULUNAN KİŞİLERİN YAŞADIĞI İLLER



SAMANYOLUHABER.COM / Ahmet Doğan / ÖZEL HABER
<< Önceki Haber 4 yılda resmen bunalıma girmişiz, şok rakamlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER