Çiğköfte lavaşında domuz kılı iddiası

Çiğköfteyle ilgili bu iddia 'bu kadar da olmaz' dedirtti, akla hayale gelmeyen yöntemi uzmanlar deşifre etti...

Çiğköfte lavaşında domuz kılı iddiası

Son yıllarda ülkemizde fazlasıyla tüketilmeye başlanan çiğ köfte sağlıksız koşullarda ki üretimi ve kanserojen eden maddeleriyle de gündemde..

Her sokak ve köşe başında yerini alan çiğ köfteciler zehir saçan ortamlarda üretim yaparak çok düşük maliyetlere satış gerçekleştiriyor.

Çiğ köfte konusunda tanınmış firmalar da bu durumdan muzdarip. Her sokak ve köşe başında yerini alan çiğ köfteciler zehir saçan ortamlarda üretim yaparak çok düşük maliyetlere satış gerçekleştiriyor.

Tatlıses Gıda Genel Müdürü ve Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan ve hızla yayılan çiğ köfteciliğin bir çok firma tarafından zehir saçtığını savundu.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti.

Attepe "Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor" dedi. 

ÇOK ÇARPICI İDDİA!

Ortaya atılan bir diğer çarpıcı iddia ise çiğ köftede kullanılan lavaşın içinde domuz kılı kullanılıyor olması.

Lavaşta yapılan hileleri de anlatan Attepe "Lavaşta kullanılan 'E920 kodlu Sistein' hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor" dedi.

<< Önceki Haber Çiğköfte lavaşında domuz kılı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER