Ramazan ayında diyet yapılır mı?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Ramazan ayında diyet yapılır mı?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de beslenme şekli. Kilo problemi yaşayan kişiler hem ibadetlerini ifa edip, hem de diyet yapabilirler mi?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Obezite, Diyabet, Tiroid Hastalıkları Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Halil Kutlu Erol 'Ramazanda diyet yapılır mı?' sorusuna cevap verdi.

"Ramazanda diyet yapılır. Hatta diyet için güzel bir fırsat olduğunu da söyleyebiliriz." diyen Erol, şöyle devam etti: "Sağlıklı kişilerin yani diyabet, hipertansiyon gibi herhangi bir kronik hastalığı olmayan kişilerin de diyet yapmasını tavsiye ediyoruz. Bu diyet ifadesini sağlıklı beslenme olarak açabiliriz. Ramazan menüleri doğru belirlendiğinde sağlık açısından çok da faydalı bir dönem olabilir. İftar ve sahur için uygun büyüklükteki porsiyonlarla çeşitlendirilmiş sebze meyve ağırlıklı beslenme programı diyet için ideal olacaktır. Kilo fazlalığı olan kişiler için ramazan öncesi diyetisyen ve doktor kontrolü öneriyoruz. Bir uzman kontörlünde belirlenecek sağlıklı beslenme programı ile yağ yakımı sağlanabilir."
<< Önceki Haber Ramazan ayında diyet yapılır mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER