Sahte dolarları gerçek gibi gösterip 680 bin lira dolandırdılar


Mersin'de sahte dolarları gerçek gibi göstererek iki kişiyi yaklaşık 680 bin lira dolandırdığı öne sürülen 2 kardeş polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mevlüt K., işadamı H.G. ile iletişim kurarak elinde çok fazla dolar olduğunu ve normal kurdan aşağı fiyatla kendisine verebileceğini söyledi. Mevlüt K. inanması için H.G.'ye dolarla çekilmiş fotoğraflarını da gönderdi. Anlaşmaları üzerine Mevlüt K. iş adamına 10 bin dolar teslim etti. Dolarları kontrol ettirmek için bir döviz bürosuna giden H.G., banknotların gerçek olduğunu öğrenince zanlıyla tekrar buluştu. Bir alışveriş merkezinin otoparkında 120 bin lira değerindeki lüks cipi ile 280 bin lirayı veren H.G., karşılığında yüklü miktarda dolar teslim aldı.

Bir süre sonra dolar destelerini inceleyen H.G. banknotların çoğunluğunun sahte, içlerinde de kağıt parçaları olduğunu görünce şok oldu. Bunun üzerine soluğu H.G. soluğu Emniyet Müdürlüğü'nde aldı. Çalışma yapan polisler 14 ayrı suçtan kaydı bulunan Mevlüt K. ile kardeşi İsmail K.'yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmalarda zanlıların İstanbul'da da aynı yöntemle dolandırdıkları bir kişinin 280 bin lira değerindeki lüks aracını aldıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER