Sakarya Üniversitesi'nde hayvanlar üzerinde tıbbi deneyler yapılacak


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Tıp Fakültesi Korucuk Kampüsü'nde Deney Hayvanları Laboratuvarı'nın kurulacağını söyledi.

SAÜ Üniversitesi'nin web sitesindeki habere göre, Tıp Fakültesi'nin bu bu yılki hedefleri arasında Merkezi Deney Hayvanları Laboratuvarı kurulması planlanıyor. Dekan Prof. Dr. Akdemir, laboratuvarlar sayesinde fakültede daha kaliteli araştırmalar yapılacağını ve nitelikli eğitimler verileceğini ifade etti.

Bu merkezle üniversitenin daha fazla dış kaynaklı proje ve TÜBİTAK projesi gelmesini de sağlayacağını vurgulayan Akdemir, şu bilgileri verdi: "Araştırmalarda deneysel tıp çok önemlidir. Özellikle cerrahi bilimlerinde ve temel tıp bilimlerinde hem akademik makale yayınlamada, hem TÜBİTAK projelerine başvurmada gerekli bir husustur. Alt yapımız olmadığı için burada hemen hemen hiç proje çıkartamıyoruz. Yani şu ana kadar çıkan projelerde ya Ankara'da bir laboratuvarda ya da Kocaeli'den bir şekilde yardım alınarak çıkartılan projelerdir. Biz bunu kurarsak çok daha hızlı ilerleyeceğiz."

İHALESİ YAPILDI

2 bin 500 metre kapalı alan üzerinde kurulacak laboratuvarın ihalesi yapıldığını, buranın tamamlanmasıyla bütün laboratuvarlarının buraya taşınacağını belirten Dekan Akdemir, "Fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji gibi tüm laboratuvarlarımız orada yapılacak, tek elden yönetilecek. Yani deneysel tıp araştırma gibi bir merkez olarak çalışacak." dedi.

Deney Hayvanları Laboratuvarı'nın Tıp Fakülteleri'nin üniversitelerin yayın motoru olduğunu dile getiren (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Bu merkez, araştırma ve yayın sayısını arttıracak. Deneysel araştırmalar yapma temel tıp araştırmalar yapma olanağı bize sağlayacak. Bu laboratuvar kurulunca bu sayı çok daha yukarılara çıkacak. Dolayısıyla üniversitemiz sıralamalarda üst sıralara çıkacak." CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya Üniversitesi'nde hayvanlar üzerinde tıbbi deneyler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER