Saldırıda ölen Fatma Esen'in cenazesini kadınlar taşıdı


Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Fatma Esen'nin cenaze namazı kılındı. Hükümet ve AK Parti karşıtı sloganların atıldığı cenazede, Esen'in tabutunu kadınlar taşıdı. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yöneticilere ve devlete seslenerek "Siz kendinizi dinin babası, temsilcisi mi zannediyorsunuz." dedi.

Esen'in cenaze töreni için yakınları ve vatandaşlar Fatih Kadınlar Pazarı'ndan Eruhlular Derneği'nde bir araya geldi. Esen'in eşi Mehmet Esen, çocukları ve HDP'lilerin de katıldığı törende sloganlar atan kadınlar dernekten cenaze namazının kılınacağı Ümmü Gülsüm Camii Çivizade Mescidi'ne kadar yürüdü. 'Barışı katleden AKP kadınlara hesap verecek' yazılı pankart taşıyan kadınlar cenaze aracındaki cenazeyi alarak camiye girdi. Tabut başında ağıtlar yakan kadınlar adına konuşan Esen'in bir yakını olaya tepki göstererek Ankara'ya barış için gittiklerini, patlayan bombalardan sonra cesetlerin yağmur gibi üzerlerine yağdığını, daha alana bile giremeden bombayı üzerlerine patlattıklarını söyledi.

Öğle vakti Esen cenazesi cami içinde kılındı. Cenaze namazının ardından Esen'in tabutu cami içinden alınarak yine kadınlar tarafından dernek önüne kadar taşındı. Uzun süre AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Dernek önünde HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya bir konuşma yaparak olaya tepkisini dile getirdi. Olayı anmak için patlamanın olduğu yere çiçek bırakmaya gidenlerin engellendiğini belirten Kaya, "Cehennemi yaşatanlar, gerçek cehennemi hak edenler. İnsanların yüreğini kanatanlar, toplumu cehenneme çevirenler, yeryüzünü cehenneme çevirenler, hayatlarımızı yüreklerimizi cehenneme çevirenler. Ey yöneticiler, ey devlet. Siz kendinizi cennetlik mi zannediyorsunuz. Siz dinin babası, dinin temsilcisi kendiniz mi zannediyorsunuz." dedi.

Başka zaman yapılan mitinglerde geniş güvenlik önlemleri alındığını ancak Ankara'daki miting için kontrol yapılmadığını söyleyen Kaya, güvenlik tedbirlerinin az ya da çok mu olduğu gibi konularda televizyonlarda şov yapıldığını savunarak şöyle devam etti: "Teröre karşı bugün birlik beraberlik zamanı diyorlar. Terörist de sizsiniz, bu milleti bölen de sizsiniz."

Sloganlar eşliğinde kadınlar tarafından yeniden omuzlara alınan Esen'in cenazesi, Saraçhane Parkı'nda bekleyen cenaze aracına kadar taşındı. Park çevresinde polisin geniş güvenlik aldığını da görüldü.

Esen'in cenazesi Gazi Cemevi'nde yapılacak törenin ardından Gazi Mezarlığı'nda defnedilecek.


CİHAN
<< Önceki Haber Saldırıda ölen Fatma Esen'in cenazesini kadınlar taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER