Samandağ ilçesindeki içme suyu hatları yenilendi


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Samandağ ilçesinde eskiyen ve sık sık arızalanarak su kesintilerine sebebiyet veren içme suyu hatlarını yeniledi.

HATSU, içme suyu hatlarındaki problemlerin ortadan kaldırılması ve vatandaşların refaha kavuşması için Samandağ ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi Hastane Caddesi'nde sık sık arızalanan ve aynı zamanda mahallenin susuz kalmasına sebep olan 260 metrelik bölümün 110'luk borularla yenilendiğini açıkladı. İl genelinde içme suyunda sıkıntı yaşayan bölgelerin tespit edilmesiyle birlikte projelerin özenle hazırlandığına ve hayata geçirildiğine dikkat çeken yetkililer, içme suyu sıkıntısına sebep olan boru hattının yenilenmesi sonrasında bölgedeki kayıp kaçak oranında önemli bir azalma olduğuna vurgu yaptı.

Hattaki patlaklardan dolayı sürekli arızalanan ve su kesintilerine sebep olan hattın yenilenmesinden dolayı HATSU'ya teşekkürlerini ileten mahalleli, içme suyu probleminin çözülmesinden dolayı da ayrıca memnun olduklarını belirtti. HATSU, 2 kepçe, 2 kamyon, 1 paletli ekskavatör ve 15 personel ile bölgedeki eski ve çürümüş olan hattın yenilendiğinin bilgisini verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Samandağ ilçesindeki içme suyu hatları yenilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER