Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden arıcılara destek sözü

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden arıcılara destek sözü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Arıcılık sektöründe şehrimizin daha ileriye gitmesi noktasında elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunum 1 Gemisi'nde il ve ilçelerde arıcılık yapan arıcılarla buluştu. Başkan Yılmaz gemiye gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk arıcılarla deniz turu yaptı. Kısa bir deniz turundan sonra arıcılarla bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediyesi olarak arıcılık sektörüne daha fazla katkı yapacaklarının sözünü verdi.

"BÜYÜKŞEHİR'İN TÜM İMKANLARINI SEFERBER EDERİM"

Aracılara katkı vermeye hazır olduğunu kaydeden Belediye Başkanı, "Türkiye'de bal üretim kabiliyeti açısından Samsun ilk ona giren bir şehir. Ben arıcılık sektöründe şehrimizin daha ileriye gitmesi noktasında elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım. Sizlerden talebim beni çalıştırın. Büyükşehir olarak arıcılık sektörüne elimizden gelen tüm katkıları yapacağımıza burada tüm samimiyetimle söz veriyorum." diye konuştu.

"BAL ÜRETİMİNİ ARTIRIN"

Bal üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Siz çalışın siz gayret edin. Siz bu sektörün bal üretim kabiliyetini yükseltin. Çünkü bal insan sağlığı açısından çok önemli. Ayrıca, dünyanın birçok ülkesine kıyasla mukayese ettiğimizde çok önemli bir bal üretim potansiyeline sahip coğrafyada yaşıyoruz. Kirlenmemiş dağlarımız ovalarımız, kirlenmemiş yaylalarımız da arı gibi insanlığa bu kadar faydalı dünya güzeli bir canlının ürünü olan balı insanımıza sunmak bunun miktarını artırmak herhalde bu ülkede insanlığa sunulacak en güzel işlerden bir tanesidir." dedi.

Programa Samsun Arıcılar Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Samsun Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve çok sayıda arıcı katıldı.
destek-sozu-1933888.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden arıcılara destek sözü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER