Sanayiciler ihtiyaca göre öğrencilere meslek tanıtıp, rehberlik yapacak

Sanayiciler ihtiyaca göre öğrencilere meslek tanıtıp, rehberlik yapacak

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) arasında mesleki ve teknik eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

Sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve meslek liselerinin kalitesini artırmak için gidilen işbirliği kapsamında başta ortaokul 8. sınıflar olmak üzere ilköğretimde öğrencilere 'mesleklerin tanıtılması ve bireysel rehberlik' konusunda destek verilecek.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile sektör arasındaki işbirliğine işlerlik kazandırmak maksadıyla gidilen işbirliğinin protokolü Nilüfer Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde imzalandı.

8 LİSEDE 10 BİN ÖĞRENCİ İLE ANKET YAPILDI

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Bursa sınırlarındaki 8 meslek lisesinde yaptıkları ve yaklaşık 10 bin öğrenciyi kapsayan anket çalışması sonrasında böyle bir protokol imzalamaya karar verdiklerini söyledi.

Günal Baylan, imzalanan protokolle sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve meslek liselerindeki nitelik sorunun aşılmasının hedeflendiğini anlattı.

BUSİAD Başkanı Baylan, uzun dönemdir meslek lisesi mezunlarının sanayiye katılması konusunda çalışma yaptıklarını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Milli eğitim müdürümüzde yaptığımız çalışmaları onaylayarak BUSİAD'la bir protokol yapmayı uygun gördüler. Biz faydalanması gereken alanlarda önce öğrenciler olarak, daha sonra iş dünyası ve eğitim olarak Türkiye'nin bu işten fayda göreceğini umuyoruz." dedi.

"GENÇLERİN ELİNDEN TUTUP İŞ DÜNYASINA KAZANDIRACAĞIZ "

Meslek liselerinin Bursa için ayrı bir önemi olduğunun altını çizen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ,"Son zamanlarda gördüğümüz eksiklerin başında da puan sisteminden dolayı düşük puan alan öğrencilerin çok fazla tercih etmeseler de meslek liselerine devam etmek zorunda kalıyorlar. Ama bundan üzüntü duymalarına gerek yok. Biz iş dünyası ile onları bir şekilde birleştirip belki de daha isabetli bir yol çizmeleri konusunda da gayrette bulunacağız. Bunun için aslında mesleğini öğrenmek için bu okula gelen arzulu ve kabiliyetine yönelik gençleri bir arada tutup onların elinden de tutup iş dünyasına kazandırmak yaptığımız her işten de önce gelecek."

ÖĞRENCİLERE MESLEKLER TANITILIP REHBERLİK YAPILACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, işbirliği protokolünün öğrencilerde meslek tanıtımları ve öğrencilere mesleki anlamda koçluk yapmak alanlarını kapsadığını belirterek, "Özellikle ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinde meslek tanıtımlarına çok ihtiyacımız var. BUSİAD bu konuda bizim isteklerimizi karşılayacak ölçüde destekliyor. Özellikle ortaokul öğrencilerine meslek tanıtımları ve onlara meslek koçluğu hususunda bize destek veren BUSİAD'a teşekkür ediyorum." dedi.

Veli Sarıkaya, "Protokolün iki tane önemli çalışma alanı var. Öğrencilere mesleklerin tanıtılması ve öğrencilere bu konuda bireysel rehberlik yapılması. Bu da daha çok koçluk, yada biz buna mentörlük yada mentilik alanı diyoruz ki bu iki alanı kapsıyor. Mesleklerin tanıtılması ve öğrencilere rehberlik yapılması. Protokol süresi ise 3 yıl olacak ve sonrasında protokolün devamına taraflar karar verebilecek." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sanayiciler ihtiyaca göre öğrencilere meslek tanıtıp,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER