'Sanayiciler, 'Maliye gelir' diye başka siyasi partileri kabul etmekten korkuyor'

'Sanayiciler, 'Maliye gelir' diye başka siyasi partileri kabul etmekten korkuyor'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi İhsan Kaya, milletvekili adayı olduğu Gaziantep'te sanayicilerin iktidar dışındaki siyasi partilerin adaylarını, 'kendilerine Maliye yetkilileri gönderilir' diye kabul etmeye dahi korktuğunu söyledi.

Seçim bölgesi Gaziantep'in sorunları hakkında değerlendirmede bulunan Kaya, şehrin eğitim alanında büyük problem yaşadığına dikkat çekti. Türkiye'de başka Gaziantep'in olmadığını dile getiren Kaya, "Marka şehir diyoruz ama eğitime baktığınızda içler acısı durumdayız. İlk 5'te olması gerekirken en sonlardayız." dedi. Suriye probleminin de altını çizen Kaya, "Vatandaşımızın memurumuzun sıkıntıda olduğu kadar Suriyeli kardeşlerimiz de sıkıntıda. Çünkü plansız ve programsız getirildiler. Şehre gelen memurlar şimdi ev bulmakta güçlük çekiyor. Aldıkları maaş kiraya anca yetiyor. Fırsatçı bir şehiriz. Böyle bir sıkıntımız var." ifadelerini kullandı.

Şehirde sanayicilerin de zor durumda olduğuna değinen Kaya, şunları kaydetti: "Konuşmaya korkuyorlar. Öbür siyasi partilerin adaylarını bile kabul etmeye korkuyor. 'Onları bizden görürlerse maliyecileri, şunları, bunları üzerimize gönderirler' diye bu düşünce içerisindeler. Adam telefonuna çıkamıyor. Bu kadar korkmuş. Gaziantep'te sindirilmiş bir toplum olmuşuz. İnsanlar korkutulmuş, pusturulmuş durumda. İnşallah bunu da aşacağız. Çünkü bu millet neler gördü, geçirdi. Bunu aşmamız lazım. Bu bağımsız şehri bağımlı şehir haline getirmeye çalıştılar."

Gaziantep'teki yerel hizmetler konusunda da eleştiride bulunan Kaya, "Belediye başkanlarımız bir yıl önce yıktıkları yeri tekrardan yapıyorlar. Bu da milletin parasıyla oluyor. Trafik sorunumuz var. Merkezden Karataş'a gitmek, Kahramanmaraş'a gitmek gibi. Aynı zamana denk geliyor. Bir çok şey plansızlık içerisinde." diye konuştu.
Sanayiciler-Maliye-gelir-diye-baska-siyasi-partileri-kabul-etmekten-korkuyor-1924268.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Sanayiciler, 'Maliye gelir' diye başka siyasi partileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER