Öztunç: Sandık başında hırsızlığı önlemek için gerekirse canımızı da veririz

Öztunç: Sandık başında hırsızlığı önlemek için gerekirse canımızı da veririz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş milletvekili adayı ve eski RTÜK Üyesi Ali Öztunç, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 1 Kasım seçimlerine birkaç gün kala il il isim listesi açıklayıp oy hilesi yapılacağı yönündeki iddialarıyla ilgili gereken önlemleri alacaklarını söyledi. Sandık başında hırsızlığa asla izin vermeyeceklerini ifade eden Öztunç, "Bunun için sandık görevlilerimiz dahil olmak üzere her birimiz gerekirse canımız da veririz." dedi.

Fuat Avni'nin bildirdiği sandık listelerini araştıracaklarını kaydeden Öztunç, "Fuat Avni'nin iddialarıyla ilgili olarak biz de gerekli çalışmamızı yapıyoruz. Hiçbir şekilde, sadece o sandıklarda değil hiçbir sandığı boş bırakmayacağız. Tüm sandıklarda müşahitlerimiz olacak, sandık görevlilerimiz, sandık başkanlarımız olacak, bu sandıklara özellikle dikkat edeceğiz. Bakalım bu sandıklardaki bu görevliler bu isimler mi ama şunu söyleyeyim; Kahramanmaraş genelindeki tüm sandıklarda birilerinin hile yapmasına izin vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa da yapacağız, çok açık söylüyorum. Sandıklarda bir oyun çalınmaması için ne gerekiyorsa biz onu yapacağız. Kim ne anlarsa anlasın, ama bilsinler ki bir oyumuzun bile değerini, kıymetini bileceğiz. Bir oyumuzu bile hırsızlara çaldırmayacağız. Alıştılar hırsızlığa, her yerde hırsızlık yapmaya çalışıyorlar. Sandıktaki hırsızlığa asla izin vermeyeceğiz. Bunun için sandık görevlilerimiz dahil olmak üzere her birimiz gerekirse canımızı da veririz. Bu da çok ciddi bir uyarıdır, akıllarını başlarına alsınlar, sakın böyle bir iş yapmasınlar, burası Kahramanmaraş."

Twitter Fenomeni Fuat Avni dün gece, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde hangi illerde oy hilesi yapacağı yönünde iddialarda bulunmuştu. Fuat Avni'nin Kahramanmaraş ile ilgili bildirdiği listesinde şu okullar ve sandıklar yer alıyor:
Dulkadiroğlu İlçesi Cumhuriyet Ortaokulu 1126'nolu sandık.
Dulkadiroğlu İlçesi Yavuzselim Ortaokulu 1043'nolu sandık.
Dulkadiroğlu İlçesi Yaşar Gölcü İlkokulu 2084'nolu sandık.
Onikişubat İlçesi Hasancıklı Erkunt Traktör İlk ve Ortaokulu 2108'nolu sandık.
Onikişubat ilçesi Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2272'nolu sandık.
Onikişubat İlçesi Hasan Balcı İlkokulu 2142'nolu sandık.
Elbistan İlçesi İğde Çok Programlı Lisesi 1138'nolu sandık.
Elbistan İlçesi Hacı Bektaş Veli Ortaokulu 1061'nolu sandık.
Pazarcık İlçesi Yumaklıcerit İlk ve Ortaokulu 1173'nolu sandık. CİHAN
<< Önceki Haber Öztunç: Sandık başında hırsızlığı önlemek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER