Saray'dan, Gül ailesine şık olmayan hareket

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün anne ve babasının ilaç ödemeleriyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

Saray'dan, Gül ailesine şık olmayan hareket

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün anne ve babasının ilaç ödemeleriyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Saray, 500 TL’yi dahi bulmayan Gül ailesinin ilaç masraflarını ödemedi.

Millet gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre, AK Saray, 500 TL’yi dahi bulmayan Gül ailesinin ilaç masraflarını ödemedi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül ile anne Adeviye Gül’ün ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak.

YAZIŞMAYLA ORTAYA ÇIKTI

Abdullah Gül’ün anne ve babasının ilaçlarıyla ilgili ödeme krizi Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile SGK arasındaki yazışmayla ortaya çıktı. Gül’ün anne ve babasının ilaçlarını Cumhurbaşkanlığı’na fatura eden Kayseri’deki eczanelere, AK Saray Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’nın sona erdiğini belirtilerek, ilaçların Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanmayacağı belirtildi.

GÜVENLİK RİSKİ DOĞDU

AK Saray bütçesinden çıkarılan Ahmet Hamdi Gül ve Adeviye Gül’ün ilaç masraflarının ödenmemesi ve mağdur edilmesi gibi bir durum ise yaşanmadı. Gül ailesi ilaçlarını eczaneden alıp kullanmaya devam ediyor. Ancak güvenlik riski ortaya çıkmış oldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi devlet yöneticilerinin ailelerinin sağlık giderleri güvenlik gerekçesiyle SGK’dan değil, bağlı oldukları kurum bütçelerinden karşılanıyor.
<< Önceki Haber Saray'dan, Gül ailesine şık olmayan hareket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER