Sarıkaya Belediyesi 3 bin kişiye giysi yardımında bulundu

Sarıkaya Belediyesi 3 bin kişiye giysi yardımında bulundu

Yozgat'ın Sarıkaya Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bu yılın Mart ayında hizmete açılan Sosyal Yardım Evi, 6 aylık sürede 3 bin aileye giysi yardımında bulundu.

İlçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği Sosyal Yardım Evi'ne ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere birçok hayırsever vatandaşta giysi yardımında bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere getirilen malzemelerin kullanılmış olanları detaylı bir şekilde incelenerek tamirat işleri yapılıyor ve temizlendikten raflarda ki yerini alıyor. Yardım malzemelerin kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasına da ayrıca özen gösteriliyor.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada belediyenin önemli projelerinden birisinin Sosyal Yardım Evi olduğunu belirterek, dar gelirli ailelerin bu projeden en iyi şekilde yararlandığını söyledi. Açıkel, şunları kaydetti: "Sosyal Yardım Evi, ilçemizde ki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız rencide etmeden en uygun şekilde yardımda bulunabileceğimiz bir birim olarak hizmetlerine devam ediyor. Bu zamana kadar toplam 3 bin vatandaşımıza yardımda bulunduk ve halen de yardımlarımız devam ediyor. İnşallah hayırsever vatandaşlarımız ile el ele vererek ilçemizde ki bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onların yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi istiyoruz."dedi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla özellikle bu aylarda ihtiyaç sahibi ailelerin daha fazla giysi ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Açıkel, "Yaz aylarına göre kışın dar gelirli ailelerimizin ihtiyaçları daha fazla oluyor. Çünkü kışın odun kömür ihtiyacının yanı sıra giderler daha fazla oluyor. Bu bakımdan hayırsever vatandaşlarımız kullanmadıkları yeni giysileri Sosyal Yardım Evi'ne getirmelerini istiyoruz. Getirememe gibi durumları söz konusu ise Sarıkaya Belediyesi Hilal Masa birimine müracaat edebilirler veya 0 354 772 18 49 numaralı telefondan dahili 135 numarayı bağlatarak bilgi alabilirler. Görevlilerimiz belirtilen adrese giderek vatandaşlarımıza yardımcıda olabiliyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber Sarıkaya Belediyesi 3 bin kişiye giysi yardımında bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER