Savcının şehit edildiği saldırıyla ilgili çok konuşulacak detay!

İstanbul'daki Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları konunun muhatapları tarafından çok geçmeden yalanlandı.

Savcının şehit edildiği saldırıyla ilgili çok konuşulacak detay!

Erdoğan: Beş kurşun yarası var, durumu ciddi

Çağlayan Adliyesi’nde iki eylemcinin öldürüldüğü, savcının kurtarılamadığı operasyonun ‘detay’larını Romanya’dan paylaşan Erdoğan, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın sağlık durumu hakkında şunları söylemişti: “Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşunu alıyor. Şu anda hala ameliyattalar. İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur. Ama durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi bu istikamette.”

Hastane yetkilileri: Geldiğinde hayatını kaybetmişti

Erdoğan’ın bu ifadelerinden dakikalar sonra Kiraz’ın kaldırıldığı hastanenin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, savcının beş değil iki kurşun yarası bulunduğu, solunumu ve kalbinin durduğu belirtildi, “Geldiğinde hayatını kaybetmişti. Geri döndürmekte muvaffak olamadık” denildi.

Davutoğlu: Silah adliyeye cübbe içinde sokuldu

Savcı Kiraz’ın yaşamını yitirdiğinin duyurulmasının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, rehine eyleminde kullanılan silahın adliyeye avukat giysisi içinde sokulduğunu savunmuştu. Başbakan, “Adalet saraylarında güvenlik mutlaka surette temin edilecek, güvenliği polis de sağlayabilir” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda Davutoğlu’na paralel ifadeler kullanmıştı.

Hakim: Biri takım elbiseli, diğeri normal kıyafetliydi

Başbakan’ın bu sözlerine karşın, olaya ilişkin kamera kayıtlarını izleyen isimlerden biri olan Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilcisi hakim Nuh Hüseyin Köse, İleri Haber’den Emre Deveci’ye yaptığı açıklamada, iki eylemciden birinin takım elbise, diğerinin ise sivil-normal kıyafetle adliyeye girdiğini söyledi. Avukatların töhmet altında bırakılmasının haksızlık olduğunu belirten Köse, olayda ciddi bir güvenlik zaafiyeti yaşandığını kaydetti.

Diken
<< Önceki Haber Savcının şehit edildiği saldırıyla ilgili çok konuşulacak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER