Schmid: 13 Mart'ta sandığa gidin ve oyunuzu SPD'ye verin


Baden Württemberg Eyaleti'nde (BW) 58 yıllık CDU iktidarının sona ermesinin ardından kurulan koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) seçmen kitlesine ve özellikle göçmen kökenli seçmenlere 'oy kullanın' çağrısı yapıyor. Önceki gün Stuttgart-Liderhalle'de SPD BW Teşkilatı ve SPD ve BİZ oluşumunun organize ettiği programda başta SPD-BW Başkanı ve Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid olmak üzere SPD'li bakanlar ve milletvekili adayları Türk kökenli seçmenlerle buluştu.

Yoğun ilginin olduğu programda bir önceki dönem SPD'den federal milletvekili adayı da olan avukat Macit Karaahmetoğlu SPD'li koalisyon hükümetinin iktidarı döneminde eyaletin hep pozitif yönde değiştiğini ve geliştiğini belirtti. AfD'nin meclise girmemesi için seçime katılımın önemli olduğunu hatırlatan Karaahmetoğlu, "Oy hakkı olan herkes mutlaka oyunu kullansın." dedi.

Türk kökenli seçmenlerle birlikte olmaktan mutluluğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi-Maliye Bakanı Dr. Nils Schmid, eyalette 2011 yılından bu yana yapılanların ortada olduğunu ve halkın büyük çoğunluğunun hükümetin icraatlarından memnun olduğunu söyledi. Eğitim, sağlık, istihdam, uyum ve özellikle mülteciler konusunda eyalette reforma düzeyinde çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Nils Schmid, bilhassa uyum ve eğitimle ilgili ayrılan bütçenin eyalet tarihinde görülmemiş bir düzeyde olduğunu hatırlattı.

Eşinin de Türk kökenli olduğunu belirten Schmid, sağcı popülist parti AfD'nin mecliste temsil edilmemesi için oy hakkı olan herkesin mutlaka oy kullanması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının son bölümünde seçmenlere Türkçe hitabeden Schmid, "Henüz işimiz bitmedi, daha yapacak çok işimiz var. Ben bu işleri yapmaya devam etmek istiyorum. Bunun için lütfen13 Mart'ta sandığa gidiniz ve oyunuzu SPD'ye verin." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Schmid: 13 Mart'ta sandığa gidin ve oyunuzu SPD'ye verin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER