Şeb-i Arus törenleri Konya'da otelleri doldurdu


Konya'da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü etkinlikler için şehre yurt içi ve yurt dışından gelecek olanlar otelleri şimdiden doldurdu.

Şeb-i Arus törenleri için Aralık ayında her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Konya'ya geliyor. 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek törenleri, konaklama sektöründe yoğunluğa neden oluyor. Törenlere katılmak için gelecek olanların büyük çoğunluğu rezervasyonlarını aylar öncesinden yaptığı belirtiliyor. Şeb-i Arus'a az bir zaman kala Konya'daki otellerin 7-17 Aralık tarihleri arasında yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştığı belirtildi. Kentteki otellerin toplam 8 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Törenlere kısa bir süre kala birçok otel törenlerin yapılacağı hafta boyunca rezervasyonlarını doldurduğu ve az sayıda otelin ise yüzde 90 doluluk oranına ulaştığı belirtiliyor.

Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Törenleri'ne her geçen yıl ilgi artıyor. Daha önce Konya Mevlana Kültür Merkezinde Düzenlenen törenler geçtiğimiz yıl ilk defa 10 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılmıştı. Bu yılda aynı salonda yapılacak törenlerde ilk olarak Hz. Mevlana'nın Allah'a, Kuran-ı Kerim'e ve Hz. Muhammed'e bağlılığına, yakınlığına vurgu yapmak için münacat ve na't yazma yarışmaları düzenlenecek.

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

Bu sene 742.'si düzenlenen törenler 7 Aralık Pazartesi günü çok sayıda davetlinin ve vatandaşın katılacağı 'Kandil uyandırma, sevgi ve hoşgörü yürüyüşü' ile başlayacak. Mevlana Türbesi'nde icra edilecek Sema Töreni ve Gülbang Duası ile devam edecek. Törenler kapsamında sergiler, paneller, konferanslar, mesneviden sohbetler, gibi farklı alanlardan birçok etkinlik düzenlenecek. Şeb-i Arus haftası boyunca her gün sema gösterileri gerçekleştirilecek. Sema gösterileri öncesinde ise Ahmet Özhan'ın Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Tuğrul İnançer'in Mesneviden Seçmeler adlı programı yer alacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Şeb-i Arus törenleri Konya'da otelleri doldurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER