Seçimlerin halka maliyeti ağır olacak

AKP hükümetinin, 7 Haziran milletvekilliği seçimine dönük açıkladığı paketlerin Hazine’ye maliyeti 10 milyar lirayı aştı.

Seçimlerin halka maliyeti ağır olacak

Borcunu ödemeyenlere getirilen aflar, kaçak elektrik oranlarının yükseltilmesi, dershanelerin kapatılması ve okulda verilen ek derslerle kasadan çıkan para katlandı. Suriyelilerin 300 milyon lirayı aşan sağlık giderleri, gıda ve kömür yardımlarına giden 500 milyon liranın faturası seçim sonrası vergi zammı olarak 77 milyona yansıtılacak.

2015 Şubat ayında 2.4 milyar lira açık veren bütçenin yükünü daha da artıracak adımlar arasında birbirinden farklı düzenlemer bulunuyor. Bakanlıkların hazırlayarak Başbakanlık’a gönderdiği kalemlerde ‘popülist’ adımlar da dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ek ders kurslarına, artacak her 150 bin ek başvuru için devletin kasasından 50 milyon lira çıkacak.

Yeni hakim ve savcı alımı, 47 bin öğretmen atamasıyla 3.1 milyar lira maaş gideri oluşacak. Kamunun ihtiyacı olan personel alımının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü teçhizat giderleri ise 350 milyon liraya ulaşacak. Kaçak elektriği düşürme şartıyla dağıtımı alan özel firmalara getirilen kolaylıklar yüzünden de vatandaşın cebinden 500 milyon lira çıkacak.
<< Önceki Haber Seçimlerin halka maliyeti ağır olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER