Şehidin üç yaşındaki kızının babasına son bakışı

Şehidin üç yaşındaki kızının babasına son bakışı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü mensuplarının roketli saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekât Polisi Mustafa Çetin(25), memleketi Konya'ın Ilgın ilçesi Yukarıçiğil Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenazede şehit Çetin'in 3 yaşındaki kızı Fatma'nın, babasının tabutuna hüzünlü bakışı yürekleri dağladı.

İstanbul Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli iken, 45 gün önce dış görevlendirme ile Mardin Nusaybin'e giden Özel Harekât Polisi Mustafa Çetin (25), dün sabah teröristlerin Kobra aracına roketatarlı saldırısı sonucu şehit olmuştu.

Dün Mardin'den hava yolu ile Konya'ya getirilen şehit Çetin'in naaşı, helallik alınması için bugün baba ocağına götürüldü. Cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul eden şehit babası Süleyman Çetin'in ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü. Şehidin eşi Ayşe Çetin, şehit annesi Keziban ve şehit babası Süleyman Çetin ile şehidin 3 kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

Baba ocağında helallik alındıktan sonra şehit Çetin'in naaşı, cenaze namazı kılınmak üzere daha önce köy olan Yukarıçiğil Mahallesi pazar yerine götürüldü. Cenaze namazı öncesi şehit kızı 3 yaşındaki Fatma'yı annesinin kucağından alan dayısı, küçük kızı babasının naaşına göz yaşları içerisinde götürdü. Şehit kızının babasının naaşına uzun süre gözlerini ayırmadan bakışı ise yürekleri dağladı.

Din görevlisinin şehit yakınlarını "Acımız büyük tamam ama biz düşmanımızı güldürmeyeceğiz. Acımızı içimize gömeceğiz. Kardeşlerimiz bağırmaya kalkıyorlar, bunlar bize yakışmaz" diye uyarması dikkat çekti.

ŞEHİT BABASI: ŞEREFSİZLERE İNAT AĞLAMAYACAĞIZ

Mahalledeki pazar yerinde öğle namazına müteakip yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazından sonra şehidin eşi, şehidin 3 yaşındaki kızı, şehit babası, şehidin annesi ve yakınları şehit tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Oğlunun tabutuna sarılan şehit babası Süleyman Çetin "Şerefsizlere inat ağlamayacağız" dediği duyuldu.

Daha sonra şehidin naaşı omuzlara alınarak dualar eşliğinde mahalle mezarlığında son yolcuğuna uğurlanarak toprağa verildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Muammer Erol, askeri ve emniyet yetkilileri ile siyasiler, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin üç yaşındaki kızının babasına son bakışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER