Şehit aile ve yakınlarına 'Şehitlik' konferansı verildi

Şehit aile ve yakınlarına 'Şehitlik' konferansı verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınlarına yönelik 'Ruhunuz Şad Olsun' konferansı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programa Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail Altun'un konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Altun, 'Hz. Peygamberin şehit aileleriyle münasebeti' konulu sunum yaptı. Altun, İslam inancında şehitliğin önemli yeri olduğunu ifade etti. Şehit ailelerinin kutsal bir payeye sahip olduğunu dile getiren Doç. Dr. Altun, "Şehitlik dinimizde önemli bir makamdır. Allah herkese bu kutsi payeyi nasip eylemiyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise konferans sonrasında şehit yakınlarıyla bir araya geldi. Abdulhakimoğulları, şehit ailelerinin sosyo- ekonomik sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu: "Sizlerin yanında, hizmetinizde bulunmak bizler için en ulvi görevdir. Ne bugün, ne de yarın sizleri asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimizdir. Hayat yolunun engebelerini birlikte aşacağız. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bizler bugün, bu vatan üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlere ve onları yetiştiren analara borçluyuz. Bu millet, şahadet şerbeti içen şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerini asla unutmayacaktır." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, şehit yakınlarının istihdamı konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarına dile getirerek, "Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından, psiko- sosyal destek ve eğitim hizmetleri başta olmak üzere, şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetler kapsamında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 153 hak sahibinden ilgili evrakların temin edilmesi sağlanmış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın onayına sunularak, istihdam edilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından ayrıca bin 275 hak sahibi şehit yakını gazi ve gazi yakınının ücretsiz seyahat kartı başvuru işlemi tamamlanarak Bakanlığımız tarafından hazırlanan kartlar hak sahiplerine teslim edilmiştir. Şehit yakını ve gazilere ilişkin hizmetlerimiz artarak devam ederken, bizler de her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit aile ve yakınlarına 'Şehitlik' konferansı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER