Şehit eşinin üniformasını giyerek taziyeleri kabul etti


Diyarbakır'da terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş (25)'un şahadet haberi Adana'daki ailesine ulaştı. Şehit polis memurunun, Merkez Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesinde ikamet eden iki çocuk babası Ahmet ile annesi Ayşe Durmuş ile diğer yakınları gelen acı haberle yıkıldı. Yaklaşık bir yıl önce dünya evine giren Aylin Durmuş ise şehit eşinin üniformasını giyerek, taziyeleri kabul etti. Evin avlusunda gözyaşı dökerek ağıt yakan acılı anne Ayşe Durmuş'u görevli polisler teskin etti.

"Takdiri ilahi, böyle oldu. İnşallah bu iş bundan sonra kimseye zarar gelmeden biter de herkes kurtulur." diyen şehidin 75 yaşındaki dedesi İsmet Başdaş, torununun meslekte ikinci yılına girdiğini ifade etti.

Başdaş, "Biz çocuğu seve seve evimizde görmedik. Polis okulunu bitir bitirmez görevli gitti. Evlenirken bile, düğünü oldu zannedersem resmi izin almadı; amirleri kendisine bir iki gün idari izin verdi. Gelip düğününü yapıp, çekti gitti. Daha bir yıl olmadı evleneni, çocukları falan da yok." dedi.

Bu işi yapanların Türkiye'de olmadığını dile getiren İsmet Başdaş, "Bu millet birbirini vuruyor. Hiç bir sebep yok. Yazık oluyor bu millete. Allah her tarafı da ıslah etsin. Keşke bu iş olmasaydı. Bu siyaset, parti veya şirket değil, insan öldürmedir. İnsanlar körü körüne birbirini öldürüyor. Birine, ne doğru, ne yanlış diyorsun. Çünkü patron başka; bizim burada değil, siyonizm. Büyüklerimiz bunları bize anlatırdı. Pırıl pırıl bir insan. Orada ölenlerin hepsi altın insanlardır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan gelen şehit torununun arkadaşları olan özel hareket polisleriyle gözyaşları içinde kucaklaşan İsmet Başdaş, "Arkadaşları nöbetleşe göreve gidiyor. Görevden gelen, gidenin fotoğrafını çekiyor. 'Gitme, ben senin fotoğrafını alayım, belki geri gelmesin' diyor. Öyle bir hal var orada. Bu kadar sıkıntı içerisinde, Allah'ım iyi etsin. Kimsenin ciğeri yanmasın, yazık oldu bu millete." diye konuştu.

Bu arada şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Belediye taziye çadırı kurdu. Sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Şehidin cenazesi 16 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit eşinin üniformasını giyerek taziyeleri kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER