Şehit madenci aileleri: Facianın üzerinden 18 ay geçti, değişen bir şey yok


Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yılki faciada şehit olan 301 madencinin aileleri, kazanın 18. ayı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Beşyol mevkisindeki madenci heykeli önünde toplanan aileler adına basın açıklamasını, şehit madenci Uğru Çolak'ın babası İsmail Çolak yaptı.

Çolak, şunları söyledi: "Tam bir buçuk sene önce bugün, daha fazla para için gözleri dönmüş patronlar ve onlara göz yuman siyasal iktidar, 301 canımızı bizden kopardı. O gün orada ölenler, sadece 301 can değildi. 13 Mayıs 2014 günü, kokuşmuş bir sistem ve insanlık da çocuklarımızla beraber o madende öldü. İki gün aynı gömleği giydiği için mağdur olduğunu iddia eden bakanlar, daha kaza olduktan 24 saat bile geçmemişken başka bir işçi arkadaşımızı tekmeleyen Başbakanlık müşavirleri, çocuklarımızın fıtratlarında ölüm olduğu için öldüğünü söyleyen başbakanlardan hesap soruyoruz. 18 aydır ölüm kokan bu şehirde, şehit aileleri olarak çocuklarımızın, eşlerimizin katillerinin hakettiği cezayı almaları için mücadele ediyoruz. Dördüncü duruşması biten mahkemede gözlerimizin içine bakarak yalan söyleyen, çocuklarımızın katillerine sesleniyoruz. Biz nefes aldığımız müddetçe bu mücadeleyi devam ettirmekte kararlıyız ve hakettiğiniz cezayı bulana kadar da mücadelemiz sürecektir."

18 aydır çocuklarının, eşlerinin acısıyla yaşadıklarını vurgulayan İsmail Çolak, "Fakat bir an olsun yılmadık, umutsuzluğa kapılmadık ve asla kapılmayacağız. Haklı olduğumuz ve kazanacağımızın bilinciyle haykırıyoruz. 301 umudu toprağa gömen, çocuklarımızın o koşullarda çalışmasına müsaade eden sisteminiz, isyanımızda boğulacak ve tarihe gömülecektir. O facianın yaşandığı madenin tekrar açılacağını, ben de basından öğrendiğim kadarıyla biliyorum. Ben o madenin tabii ki açılmamasını istemem. İstihdam gerekli, Soma'da bunun sıkıntısı yaşanıyor yeterince. O maden ocağının Avrupa standartlarına göre çalışıp üretim yaparak önlemler alınmasını, çalışanların evlerine sağ salim gelmelerini istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci aileleri: Facianın üzerinden 18 ay geçti,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER