Şehit madenci babası: Okul yerine ocak denetlenseydi facia yaşanmazdı


Türkiye'nin dört bir yanındaki özel eğitim kurumlarına polis eşliğinde yapılan denetim baskınlarından birisi de Manisa'nın Soma ilçesinde oldu. İlçenin tek özel okulu olan Özel Birlik Eğitim Kurumu'na, yaklaşık 60 kişilik ekiple baskın yapıldı. Baskına tepki gösteren şehit madenci Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, "Böyle eğitim kurumuna yapılan toplu şekilde baskınların altında siyasi bir durumun olduğunu ben değil, herkes biliyor zaten. Devletin işi gücü yok gibi böyle çocuklara eğitim veren bu yuvalara, denetim adı altında yapılan bu baskını doğru olarak görmüyorum. Bu yapılan baskınlar veya denetimleri, en azından geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasındaki ocağa yapsalardı, en azından bu kadar kişinin hayatını kaybetmesi söz konusu olmazdı." dedi.

Manisa İl Emniyet ve Soma İlçe Emniyet müdürlükleri ekipleri eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maliye, SGK, Gediz Elektrik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri denetim baskınına katıldı. Denetimler esnasında okul yetkililerine yöneltilen sorulardan bazıları, "Okulunuzda baskül, ağırlık ölçen alet bulunuyor mu?", "Okul SMS ile velilere siyasi içerikli mesajlar gönderiyor musunuz?" oldu.

Bu okulda iki çocuğu bulunduğunu ifade eden Ramazan Yılmaz, "Bu denetimler kadar Soma'da maden ocakları denetlenseydi, faciada 301 kişi hayatını yetirmezdi. Bu okul, yılda en az dört beş kez rutin denetleniyordu. Şimdi ise bu baskın şeklinde denetlemek için gemelerinde, kişisel bir meselenin olduğunu düşünüyorum. Milli Eğitim'in kendi okullarında bu denetimler yapılsaydı eğer, birçok okulun kapanacağını düşünüyorum. Bu kadar denetlemeler yerine, geçen yıl yaşanan maden faciası öncesi keşke o maden ocağına dört dörtlük denetleme yapılsaydı, belki bu kadar insan hayatını kaybetmezdi. Bu olay gerçekten bizleri çok rencide etti." şeklinde konuştu. Diğer bir veli Ahmet Arabacı da, "Soma'da böyle bir başarılı bir okulun olmasından, biz aileler olarak çok memnunuz ve gurur duyuyoruz. Bu gibi baskınlarla bir algı konusu ortaya çıkması ise gerçekten çok üzücü bir durum." dedi.

Okul Aile Birliği eski Başkanı Halil Ay ise, "Dünyanın 180 ülkesine mal olmuş bir eğitim sistemi değişik ülkelerde başarıya imza atarken bizim ülkemizde ise bu durum tam tersine görünüyor. Şu günlerde Güneydoğu yangın yeriyken, her gün aldığımız şehit haberlerini duymaktan büyük üzüntü içindeyken devletimiz her şeyi bırakmış, bu eğitim kurumlarına baskınlar yapıyorlar. Burada yapılan bu denetleme, bir siyasi algı içerisinde uygulamayı gösteriyor. İlçede tek özel eğitim kurumuna yapılan bu olayı kınıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci babası: Okul yerine ocak denetlenseydi facia... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER