Şehit piyade er Mustafa Tuğrul toprağa verildi


Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sınır bölüğünden nöbetten dönen askerleri taşıyan askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan piyade er Mustafa Tuğrul (21) Sakarya'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

İpsala 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı 1'inci Hudut Bölüğü'ndeki kulelerden nöbetten dönen askerleri taşıyan askeri aracın Meriç Nehri üzerindeki seddeden geçerken devrilmesi sonucu şehit olan piyade er Mustafa Tuğrul için Arifiye ilçesinde tören düzenlendi.

Şehidin cenaze ilk olarak Arifbey Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Baba Turan, anne Döne Tuğrul, babaanne ve yakınları şehidin tabutunu öptü. Şehidin babaannesi ise elinde bulunan torununun resmini sık sık öpmesi dikkatlerden kaçmadı.

Helallik alınıp, dua edilmesinin ardından şehidin naaşı Arifiye Kent Meydanı'na getirildi. Burada şehidin babası ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Karakuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, şehidin babasını telefonla arayıp başsağlığı diledi.

Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda top aracına taşındı.

Şehit Mustafa Tuğrul'un cenazesi Arifiye Neviye Mezarlığı'na toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Şehit piyade er Mustafa Tuğrul toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER