Türkiye Seylan İşadamları Odası açıldı


Türkiye Seylan İşadamları Odası (Turkey Ceylon Business Chamber-TCBC) Sri Lanka'da faaliyetlerine başladı. Odanın açılış törenine ilgi yoğundu. Törene Sri Lanka'nın Ticaret ve Endüstri Bakanı Rishad Bathuideen, Stratejik Kalkınma ve Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sujeewa Senasingha, Dogu Eyaleti Eyalet Bakanı Naseer Ahmet ile Kamu Kurumları Kalkınma Bakan Yardımcısı Eran Wikramaratna da katıldı.

Reyaz Mihular'ın genel başkanlık, Murat Hezretov'un genel sekreterlik görevini yürüteceği TCBC'nin amacı Türkiye ile Sri Lanka'nın karşılıklı yatırımlarını arttırmak olarak açıklandı. Oda, ticari forumların yanında kültürel etkinlikler de tertip edecek. Turkiye, Almanya, Avustralya, Belçika, Fransa ve Sri Lanka'nın önde gelen girişimcilerinin yer aldığı TCBC açılış töreninde Reyaz Mihular, "Oda ile Türkiye'nin Avrupa'da ve dünyanın muhtelif yerlerinde ticari bağlantıları olacak." dedi.

Sri Lanka Ticaret ve Endüstri Bakanı Bathuideen ise oda ile Sri Lanka ve Turkiye'nin irtibatının, kültürel bağlarının güçleneceğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Seylan İşadamları Odası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER