Şehit Şahin, geçici görevle Diyarbakır'a gittiğini ailesine söylememiş


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Manisalı Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin, şehit olmadan bir buçuk saat önce babasıyla telefonla görüştüğü belirtildi. Görev yeri Ağrı Patnos olan ve 10 gün önce memleketine izne gelen şehit Şahin'in, ailesi üzülmesin diye geçici görevle Diyarbakır'a gideceğini de onlara söylemediği ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Manisalı Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki baba ocağında yas hakim. Şehidin şeker hastası babası Mehmet Emin Şahin (55), Turgutlar Mahallesi Menteş Sokak'taki taziye evinde gözyaşları içerisinde başsağlığı dileklerini kabul etti. Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan baba Şahin, oğlunu kaybetmenin büyük üzüntüsü yaşadı. Şehidin annesi Hazar Şahin ise şehidin baba evinde taziyeleri kabul etti. Şehidin evine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba evi ve taziye evine büyük Türk Bayrağı asılırken, bir ambulans taziye evi önünde hazır bekletildi.

Şehidin akrabası İbrahim Sezgin, şehit Ali Şahin'in on gün önce ailesinin yanına izne geldiğini söyledi. Şehit Şahin'in izin dönüşü geçici görevle Diyarbakır'a gideceğini ailesi ve babası üzülmesin diye söylemediğini aktaran Sezgin, "Orada çok sıkı çatışma vardır diye söylememiş. Babasının haberi yokmuş. Babası ile dün saat 16.00'da telefonla ile konuşmuş ve telefonda söylemiş Diyarbakır'da olduğunu. 'Baba biz Diyarbakır'dayız. Çatışma var, çok sıkı bir çatışma var.' demiş. Babası da 'Allah yardımcınız olsun.' demiş. Dün söylemiş, çok tehlikeli çatışma olduğunu söylemiş. Fakat babası ile telefonla görüştükten bir, bir buçuk saat sonra şehit düşüyor. Yaklaşık iki yıldır görev yapıyordu. Altı kardeşlerdi." dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin, Turgutlu merkez Pazar Camii'nde bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Turgutlu Belediyesi Mezarlığı içerisinde bulanan şehitlikte toprağa verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Şahin, geçici görevle Diyarbakır'a gittiğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER