Şehit yakınları ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi


İzmir'de, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, huzur ve güveni için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ile kahraman gazilere, 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

İzmir Valiliği tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; İzmir Valisi İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya, şehitlerin yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu vatan için herkesin bir şey yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirterek, "Ama sizler bu vatan için evlatlarınızı, eşlerinizi, babalarınızı, kardeşlerinizi, canlarınızın birer parçasını feda ettiniz. Bunun asla bir karşılığı olamaz. Bizlerin kapıları daime sizlere sonuna kadar açık." diye konuştu.

Bakanlar Kurulu kararıyla şehit kıdemli üsteğmen Osman Onur Özkaya, şehit polis memuru Gökhan Kirazlı, şehit polis memuru Hüseyin İmrağ ile malul polis memuru İskender Özel, Serhat Koca ve uzman jandarma çavuş Onur Şen'e 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Malul jandarma er Serhat Koca, övünç madalyası ve beratını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden alırken, şehit kıdemli pilot üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın madalyasını yakınları Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in elinden aldı. Şehit polis memuru Gökhan Kirazlı'nın yakınları övünç madalyasını Hava Eğitim Komutanı Hasan Küçükakyüz ile Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu'ndan alırken, malul İskender Özel AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, şehit polis memuru Hüseyin İmrağ'ın yakınları İzmir Valisi Mustafa Toprak, malul uzman jandarma çavuş Onur Şen'e ise AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'den aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit yakınları ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER