Sel, 200 bine yakın Güney Amerikalıyı evsiz bıraktı


Paraguay, Arjantin ve Brezilya'da etkili olan yağışlar 160 binden fazla Güney Amerikalıyı evini terk etmek zorunda bıraktı. Yetkililer, son yılların en şiddetli selinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Güney Amerika'nın ortasında yer alan Paraguay selden en çok etkilenen ülke oldu. Devlet Başkanı Horacio Cartes olağanüstü hal ilân etti. Yoğun yağışın getirdiği fırtına 130 bin Paraguaylının evlerinden tahliye edilmesine sebep oldu. Yağış sonucu yıkılan ağaçların altında kalan 4 kişi hayatını kaybetti. Başkent Asuncion'da binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Ulusal Afet Sekreterliği'nde operasyonlardan sorumlu David Arellano acil durum görevlilerinin tahliye ve kurtarma çalışmasına katıldığını duyurdu.

Noel kutlaması için yayınladığı mesajda Devlet Başkanı Cartes, "Her yıl sellerden etkilenen binlerce aileyi terkedemeyiz." ifadesini kullandı.

Yetkililer Arjantin'in kuzeydoğusundaki yağışlarda da iki kişi hayatını kaybederken Uruguay nehrinin yükselmesi üzerine 20 bin kişinin evlerinden tahliye edildiğini bildirdi.Sel-200-bine-yakin-Guney-Amerikaliyi-evsiz-birakti-1972922.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sel, 200 bine yakın Güney Amerikalıyı evsiz bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER