Semazenler ABD'lileri mest etti

Semazenler ABD'lileri mest etti

Konya ve Kayserili semazenler, ABD'nin 7 farklı şehrinde binlerce Amerikalıya gösteri yaptı. Semazen grubu, 11 günlük turnesindeki en büyük ve renkli gösteriyi Austin Riverbend Center'da gerçekleştirildi.

Gösteri öncesi George Washington Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ori Soltes'in Mevlana ve öğretilerini anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Ardından sahne alan hukuk profesörü Dr. Jim Harrington, Mevlana'nın ABD'de en çok okunan şairlerinden olduğunu hatırlattı. Harrington, "Ben bu gösteriyi merkezinde Konya'da izlemiş biri olarak, kıyafetlerinin ve hareketlerinin anlamını bilerek izleme zevkini yaşadım." dedi. Harrington semayı taklit ederek hareketlerin ne anlama geldiğini de anlattı.

Organizatör kuruluşlardan Raindrop Türkevi Başkanı Mehmet Okumuş, turneye gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Semazenlerin İslam dininde tasavvuf anlayışı, ibadet usullerini gözler önüne serdiğini aktaran Okumuş, "Bu tür kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türkiyemizi ve değerlerimizi tanıtmaktan haz duyuyoruz. Bu liseden iki yüzü aşkın öğrenciyi Türkiye'de ağırladık. Daha fazlasını da götürmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Semazenleri izleyen Raquel Merlo, gösteriden ne kadar etkilendiğini sosyal medyada paylaştığı bir mesajda anlattı. Mevlana hayranı olduğunu belirten Merlo, duygularını şöyle dile getirdi:

"Allah bana karşı çok iyi. Bu gerçekleşen başka bir rüya. İnşallah bir gün Konya'yı ziyaret edeceğim. Bugün yeryüzündeki en mutlu insan benim. Allah'a ve Mevlana'nın öğretilerine kendimi bağlı hissediyorum. Allahım semzanleri benim ayağıma kadar getirdiğin ve kalbimi sevinç ve sevgiyle doldurduğun için teşekkür ederim. Rumi'yi kesinlikle seviyorum. Ben sevgiliye aitim."

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK İLGİ

Mevlevi semazenler Austin'in en gözde devlet lisesinde de yaklaşık 500 öğrenciye âyin yaptı. ABD'nin önde gelen bürokratlarının da mezunu olduğu Austin Lisesi öğrencilerine özel gerçekleştirilen gösteride meraklı talebeler tasavvuf müziğini can kulağıyla dinledi; semayı dikkatle izledi.

Öğretmen Nicole Griffith, "Okulumuza kadar gelip öğrencilerimize böyle bir gösteriyi izletmek çok değerliydi. Öğrencilerimiz çok sevdi. Gönüllerinden geldiği gibi sorular sordu. Bizler çok şanslıyız bu imkânı yakaladığımız için." diye konuştu.

Semazenler turne boyunca Wichita, Kansas City, Lawrence, College Station, Jackson, El Paso ve Austin'de toplam 5 bin 500 biletli Amerikalıya mistik bir hava yaşattı. CİHAN
<< Önceki Haber Semazenler ABD'lileri mest etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER