Sendika eylemine katılan 90 kişiye açılan dava başladı


Eğitim-İş Sendikası'nın 20 Aralık 2014'te gerçekleştirmek istediği, Ankara Valiliği tarafından izin verilmemesi nedeniyle polis tarafından müdahale edilen 'Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü'ne katılan 90 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması, sanık sayısının fazla olması nedeni ile Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alındı. Davanın ilk duruşmasına Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Avukat Doğan Erkan ile Pınar Akbina başta olmak üzere 28 sanık katıldı.

Eğitim-İş Sendikası Başkanı Veli Demir ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Yasal ve demokratik haklarını kullandıklarını kaydeden Demir, olay günü polis tarafından kendilerine şiddet uygulandığını ileri sürdü. Diğer sanık savunmaları ve avukatların beyanlarının ardından Ankara 25. Asliye Ceza Hakimi Muhammet Alabaş, ara kararlarını açıkladı. Eksik hususların giderilmesine karar veren Alabaş, davayı erteledi.

Eğitim-İş Sendikası tarafından 'Yatağandan Tandoğan'a, Eğitim İş'ten Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü' adı ile başlatılan ve 20 Aralık'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda sonlanacak yürüyüş ile ilgili Ankara Valiliği'nden izin istendi. Ankara Valiliği, Eğitim-İş Sendikası'nın talebine olumsuz cevap verdi. Valiliğin izin vermemesine rağmen, eyleme katılmak isteyenler Tandoğan Meydanı'nda toplanmaya başladı. Tandoğan Meydanı'ndan Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti ve 90 kişi gözaltına alındı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 90 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, aralarında Eğitim-İş Sendikası Başkanı Veli Demir'in de yer aldığı 90 kişiye, 'Kanuna aykırı toplantı' ve 'Yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama', 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlaması yöneltildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sendika eylemine katılan 90 kişiye açılan dava başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER