Servet Tazegül: Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak


Tekvando Milli Takımı'nın genç starı, 4 Avrupa, 2 dünya ve bir olimpiyat şampiyonu olduğunu belirterek, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yeniden kürsüye çıkmak istediğini söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin olimpiyat vizesi alan sporcuları tanıttığı röportajlarda konuşan Servet Tazegül, "Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak." dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılacak olmanın sevincini yaşadığını belirten Servet Tazegül, "Olimpiyatlarda tekrar yarışacak olmak çok güzel bir duygu. Bu duyguyu daha önce iki kere tattım. Hedefim zaten orada yarışmak ve orada kürsüye çıkmak. Geçen 2016 Rio Olimpiyatları için kotayı aldım. İnşallah orada ülkemi güzel bir şekilde temsil edeceğim." dedi.

Servet Tazegül, geçirdiği ameliyat ve şu anki durumuyla ilgili bir soru üzerine ise "Ameliyatın üzerinden 1,5 hafta geçti. Doktorlar ameliyatımın çok güzel geçtiğini söyledi. Şuan normal bastonsuz yürüyebiliyorum, üzerine basabiliyorum. Ama antrenman yapamıyorum. Antrenmanlara da iki hafta sonra koşularla başlayacağım ve altı hafta sonra da tekvandoya başlayabileceğimi söylediler. Şuan sabırla bekliyorum." diye cevap verdi.

Servet Tazegül, çalışma programı ve nerede nasıl çalışacağı ile ilgili olarak ise "Altı hafta sonra tekvandoya yavaş yavaş dönüş yapacağım. Üç hafta sonra koşularla kendimi hazırlamaya başlayacağım zaten. Mekik, şınav, koşu, spint tarzı zıplamalarla çalışmalara başlayacağım. Altınca haftadan sonra da tekme atmaya başlayabilecekmişim." dedi.

Servet Tazegül, Mayıs 2016'da Avrupa şampiyonası yapılacağı bunun öncesinde ise bir kaç turnuva olacağını, oralarda da iyi bir hazırlık yapacağına inandığını söyledi.

Servet Tazegül, tekvandoya dünyaca ünlü film yıldızı Jackie Chan'in televizyonda izlediği filmleri sonrasında başladığını belirtirken, aynı hareketleri televizyon karşısında filmi izlerken kendisinin de yaptığı söyledi. Vurdulu kırdılı dövüş filmlerini sevdiğini, o filmlerde gördüğü hareketleri kendisinin de yaptığını tekrarlayan Servet Tazegül, 5 yaşında spor salonlarına giderek tekvando dersleri almaya başladığı söyledi. Servet Tazegül, şuan 22 yaşında olduğunu da belirtirken, şöyle konuştu:

"Tekvandoyu seviyorum, hareketleri yapmak hoşuma gidiyor. Herkese tavsiye ederim, 7'den 70'e kadar yapılabiliyor bu spor. Çok güzel bir spor. Uzakdoğu felsefesi olan ve bizim kültürümüze yakın bir spor. İnsana genç yaşta saygıyı öğretiyor. Arkadaşlarına, hocana karşı saygıyı öğretiyor. İnsanı sakinleştiriyor. Genç yaşta enerjini de atıyorsun. Sağlık açısından da önemli ve zevkli bir spor olduğu için herkese öneririm."

Gelecekle ilgili planlarını da anlatan Servet Tazegül, olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonluklarını yaşadığını belirterek bunları tekrarlamak istediğini ifade etti. Servet Tazegül, 4 kere Avrupa, 2 kere dünya bir kere de olimpiyat şampiyonu olduğunu ve olimpiyat şampiyonluğunu tekrarlamak istediğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Servet Tazegül: Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER