Servisçilerin sorunları İBB gündemine geldi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Mart ayı toplantılarının 3.birleşimi Saraçhane'deki merkez bina da gerçekleştirildi. Komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda 26 rapor oylanarak kabul edildi. Toplantıda gündem dışı yapılan konuşmalarda servisçilerin sorunları da gündeme geldi.

İBB Meclisi'nde bugünkü birleşimde çeşitli komisyonlarda görüşüldükten sonra Meclis gündemine gelen raporlar görüşüldü. Üyelerin oylarına sunulan 27 rapordan 26'sı kabul edilirken, bir rapor yeniden değerlendirilmek üzere ilgili komisyona geri gönderildi.

55 BİN SERVİSÇİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Toplantıda gündem dışı konuşmalar da yapıldı. İstanbul'daki servisçilerin sorunlarını dile getirmek üzere kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'undan Servet Baylan, 55 bin civarında servisçi bulunduğunu, bunların öğrenci, personel, kamu ve özel sektör toplu taşımacılığı hizmeti verdiğinin altını çizdi. Servisçilerin önemli bir ulaşım gereksinimini yerine getirdiğini belirten Baylan,servisçilerin plaka tahditi istediklerini, bunu da servis işletmeciliğini kayıt altına alarak daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

'3 KOMİSYON ÇALIŞIYOR'

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, servisçilerin sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede servis taşımacılığına ilişkin dosyaların Meclis gündeminde olduğunu, 3 komisyonun bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Bu çalışmaların İBB Meclisi ve üyeleri tarafından yapılacağının altını çizen Taşyürek, servisçilere kota vererek değil, o meslektekilerin haklarını hukukunu koruyacak şekilde ama bunun yanında da İstanbul halkının da haklarını ezdirmeyecek bir düzenleme yapılması görüşünde olduklarını kaydetti.



CİHAN
<< Önceki Haber Servisçilerin sorunları İBB gündemine geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER