Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadına af

Fransa'da kendisine ve çocuklarına şiddet uygulayan kocasını öldüren Jacqueline Sauvage, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından affedildi.

Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadına af

BBC'nin haberine göre, 68 yaşındaki kadına Ekim 2014'te 10 yıl hapis cezası verilmişti. Sauvage'ın kalan cezasının silinmesine karar verildiği belirtildi. Avukatları, Jacqueline Sauvage'ın Nisan ortasında cezaevinden çıkabileceğini kaydetti. 

Jacqueline Sauvage, oğlunun intiharından bir gün sonra, 10 Eylül 2012'de, 47 yıldır evli olduğu kocası Norbert Marot'u ona ait tüfekle 3 el ateş ederek öldürmüştü. 

Sauvage oğlunun, babasının tacizi sebebiyle intihar ettiğini iddia etmiş, bir alkolik olduğunu söylediği kocasının yıllardır kendisine ve 3 kızına tecavüz edip şiddet uyguladığını belirtmişti. 

AF İÇİN 400 BİN İMZA TOPLANDI

Sauvage'nin avukatlarının yaptığı temyiz başvurusu, cinayetin meşru müdafaa sayılmaması nedeniyle Aralık ayında reddedilmişti. Mahkemenin bu kararı Fransa kamuoyunda büyük tepki çekti ve şiddet mağdurlarının da meşru müdafaa kapsamına alınması yönünde çağrılar yapılmaya başlandı. 

İnternette başlatılan kampanyada 400 binden fazla kişi Cumhurbaşkanı Hollande'ın af yetkisini kullanması için imza verdi. Çağrıların ardından Hollande geçen hafta Sauvage'nin üç kızıyla görüştü ve af kararı çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı af yetkisini çok nadir olarak kullanıyor.
<< Önceki Haber Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadına af Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER