Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 'sosyal destek kartı' dağıtıldı

Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 'sosyal destek kartı' dağıtıldı

Sosyal yardımlarda yeni bir çalışma yapan Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahipleri için hem nakit hem alışverişi kendilerinin yapmasına imkan sağlayan 'Sosyal Destek Kartı' dağıtımına başladı.

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Vakıf Bank Siirt Şubesi arasında imzalanan protokol ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda dosya kaydı bulunan 6 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye destek kartı çıkarılarak, dağıtımına başlandı. Siirt Valiliği'nde, ihtiyaç sahibi ailelere temsili olarak dağıtılan kart teslim programında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 'Sosyal Destek Kart' projesinin bölgede ilk olduğuna dikkat çekerek, "Maddi durumu iyi olmayan 6 bin 200 aileye kart çıkartıldı. Böylece vatandaşların vakfa uğramadan, sıra beklemeden, gıda, sağlık, giyim ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını marketlerden yapabilecekler. Nakit ihtiyaçlarını da kendilerine verilen kartla sağlayabilecekler." diye konuştu.

İnsan odaklı anlayışla vatandaşlara hizmet ettiklerini kaydeden Vali Tutulmaz, "Sosyal destek kartları, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda, dosya sahibi dar gelirli vatandaşlarımıza verilecek olup, böylelikle vatandaş banka ve vakıf açısından zaman ve iş kaybı önlenmiş olacaktır. Bundan sonra yardımlar, vatandaşlarımızın direk hesaplarına aktarılacağından, vatandaşların tekrar vakfa gelmelerine gerek kalmayacaktır. Kart verilecek aileler vakıf tarafından belirleniyor. Hedefimiz, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak ve bütçe imkanları dahilinde yapılacak yardımlarda, hiçbir vatandaşımız rencide olmadan, yardımları kendilerine ulaştırmaktır." dedi.

Daha sonra ailelere sosyal destek kartları, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer yetkililer tarafından dağıtıldı. Vali Tutulmaz, dar gelirli ailelerin sorunlarını dinleyerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 'sosyal destek kartı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER