Şikayetini geri aldı helallik istedi: 13 tahliye

Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da düzenlenen nefret operasyonu kapsamında tutuklanan 13 sanık çıkarıldıkları mahkeme tarafından tahliye edildi. Duruşma salonu, ilginç anlara sahne oldu. Müşteki, sanıklardan özür diledi, şikayetini geri aldı, helallik istedi.

Şikayetini geri aldı helallik istedi: 13 tahliye

Sivas 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar H.B, A.P, A.E, Y.T, İ.A, S.E, O.S, A.N.T, T.K, A.Y, O.A, E.Ş. ve A.Ç. ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve müştekiler katıldı. Yaklaşık 18 saat süren duruşmada ilginç anlar yaşandı. 

MÜŞTEKİ: BENİM YÜZÜMDEN BOŞU BOŞUNA YATIYORSUNUZ, HAKKINIZI HELAL EDİN

İddialara göre, hakim karşısına müşteki sıfatıyla çıkan esnaf İ., "Hakim bey, bu adamlardan ne hırsız olur, ne arsız olur, ne tecavüzcü olur, ne de terörist... Beni kandırdılar, zorla belge imzalattılar. 'Senin arsayı ticari olarak kullanmışlar, seni kandırmışlar' diyerek belge imzalattılar" dedi.

Müşteki İ., tutuklu sanıklara dönerek "Hakkınızı helal edin, benim yüzümden 4 aydır boşu boşuna yatıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Şikayetini geri aldığını belirten esnaf İ., "Bunlar suçsuzdur, hatta bunlar benden yine arsa istesinler, bunlara yine bağışlayacağım." dedi.

Sözleri alkışlarla kesilen müştekinin ifadesinin ardından hakim, tutuklu 13 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme heyeti, 38 sanıklı davanın duruşmasını 14 Temmuz'a erteledi.

Sivas Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan operasyon kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyım atanmıştı.


Antalya'da nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınan 80 yaşındaki hayırsever, kameralar tarafından görüntülendiğini anlayınca, "Çekin çekin bu bizim için şereftir" demişti

<< Önceki Haber Şikayetini geri aldı helallik istedi: 13 tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER