Sinan Şamil Sam'ın amcası Talat Sam: Biyoyazıcı Sinan Şamil'e yetişmedi


İki kez dünya, sekiz kez de Avrupa şampiyonu olan Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi ve spor camiası başta olmak üzere tüm Türkiye yasa büründü.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Sinan Şamil Sam'ın amcası Talat Sam'ın, 'Kardaşım, gözümün nuru, gururum' dediği yeğenine organ üretilmek için 'biyoyazıcı' işine girdiği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla tedavi için Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Sinan Şamil Sam'ın bu günün erken saatlerinde (01.00) hayatını kaybetmesinin ardından ailesi ve spor camiası başta olmak üzere tüm Türkiye yasa büründü.

İki kez dünya, sekiz kez de Avrupa şampiyonu olan efsane boksörün 5 yıl önce karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye yattığını hatırlatan aile yakınları, bu süreçte amca Talat Sam'ın yeğeni için çok çaba harcadığını söyledi. Bu çabalarını Sinan'a uygun karaciğer üzerine yoğunlaştıran Talat Sam'ın bu nedenle biyoyazıcı ile doku ve organ üretimi için kolları sıvadığı öğrenildi.

"TÜRKİYE'DE KİMSE ORGAN YETMEZLİĞİNDEN ÖLMESİN"

Talat Sam'ın Sinan Şamil Sam'ın hastalığı döneminde doku ve organ üretimi için yurt içi ve dışında çok sayıda kurum ve kuruluşla çeşitli işbirliklerine imza attığına vurgu yapılırken, Türkiye'deki bazı üniversitelerle de bu konuda önemli mesafeler katedildiği belirtildi.

Sinan Şamil Sam'ın hastalık sürecinde yapay karaciğer üzerine yoğunlaşan amca Talat Sam'ın acı haberin ardından çok etkilendiği kaydedilirken, amca Sam'ın yakın çevresine, "Yeğenim için başlattığım çalışmaları en kısa zamanda sonuçlandırmak istiyorum. Sinan artık aramızda yok ama organ nakli bekleyen binlerce vatandaşımız var. Türkiye'de kimse organ yetmezliğinden ölmesin." dediği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sinan Şamil Sam'ın amcası Talat Sam: Biyoyazıcı Sinan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER