Sınava çalışırken felç olan genç kız tedavisine azimle devam ediyor

Sınava çalışırken felç olan genç kız tedavisine azimle devam ediyor

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na hazırlandığı sırada beyin kanaması geçirerek felç olan 20 yaşındaki Aylin Eken, "Engelsiz Servis" hizmeti sayesinde haftanın üç günü fizik tedaviye gidiyor. Azmiyle doktorlarını bile şaşırtan genç kız, yeniden yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor.

İzmir'in Konak Belediyesi'nin, engellilerin şehiriçi ulaşımdaki zorlukları aşması için yaşama geçirdiği Engelsiz Servis hizmeti, ihtiyaç duyan vatandaşların imdadına koşuyor. Yoğun talep gören hizmet sayesinde engelli vatandaşlar hastane, postane, banka veya adliye gibi kurum ve kuruluşlara giderken zorluk yaşamıyor. Bu hizmetten faydalanan yüzlerce engelliden biri de geçen mart ayında DGS'ye hazırlanırken aşırı sıkıntıdan beyin kanaması geçirerek felç olan Aylin Eken. Doğuştan sağ tarafında hareket zorluğu bulunan Eken, dershanede geçirdiği beyin kanaması sonucunda 55 gün bilinci kapalı olarak yoğun bakımda yattıktan sonra yedi aydır aralıksız fizik tedavi görüyor. Ballıkuyu semti Mirali Mahallesi'ndeki evlerinde, annesi ve üç kardeşiyle hayata tutunmaya çalışan Eken'i, haftanın üç günü Engelsiz Servis aracı evinden alarak, tedavi gördüğü merkeze götürüp getiriyor. Erken saatlerde evinden ilgili personel tarafından alınan Eken, özel tasarımlı bir arabayla fizik tedavi merkezine götürülüyor. Burada kendisi için hazırlanan tedavi programını aksatmadan uygulayan Eken, dönüşte yine evine bırakılıyor.

Tedavi neticesinde sağlığının her geçen gün biraz daha iyiye gittiğini belirten Aylin Eken, Engelsiz Servis hizmeti sayesinde programını aksatmadığını söyledi. Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eken, tek amacının bir an önce yeniden ayağa kalkarak, yarım bırakmak zorunda kaldığı eğitimine devam etmek olduğunu ifade etti.

TEDAVİ OLUMLU GİDİYOR

Yaşadığı zorluklara rağmen hayata küsmeyen Aylin Eken, azmiyle doktorlarını da sevindirdi. Genç kızın tedavisini yürüten Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Açıl, çok azimli biri olduğunu belirterek, "Aylin'i merkezimizde kapsamlı bir fizik tedavi programına aldık. Yürüme robotuyla oldukça iyi bir yol aldık. Adım adım, sabırla yol alıyoruz." dedi. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelinin evden alıp tekrar bıraktığı Eken, sabırla yürüyeceği günleri beklediğini belirterek, kendisine emeği geçen herkese teşekkür etti.

RANDEVULU HİZMET

Konak Belediyesi'nin Engelsiz Servis aracı, akülü ve tekerlekli sandalye kullananlara da hizmet veriyor. Aynı anda iki engellinin taşınabildiği arabadan, ilçe sınırları içinde ikamet eden vatandaşlar faydalanabiliyor. İhtiyaç duyanların, üç gün önceden 484 53 00 numaları telefondan 1258 dahili numarayı çevirerek, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında randevu alması gerekiyor. Kendisine refakat edecek bir görevli eşliğinde evinden alınan engelli vatandaşlar, gidecekleri kamu kurumuna bırakılıyor. İşi biten, tekrar evine götürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sınava çalışırken felç olan genç kız tedavisine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER