"Sivas, 200 yetime sahip çıkıyor"


İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yürütülen 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi kapsamında Sivas Lisesi'nde tanıtım programı düzenlendi. Programda İHH'nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

İHH Temsilcisi Ahmet Çakmak, Sivas'ta 200 yetime sahip çıkıldığını söyledi. Proje kapsamında Sivas Lisesi öğrencilerinin 12 yetimin ihtiyaçlarını karşılayacağı ifade edildi.
Sivas Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan İHH İl Temsilcisi Ahmet Çakmak, Sivas'ta 200 yetime destek olduklarını anlatarak, "Çalışmalarımızın en önemli kısmı yetime sahip çıkmaktır. Şu anda ilimizde 200 yetime destek olmaktayız. 200 yetime sürekli burs vermekte ve onların yanında olmaktayız. Sadece burs vermekle kalmıyoruz, onlara bayramlarda bayramlıklarını almaktayız. Ücretsiz kurslarla ve sosyal faaliyetlerle çeşitli etkinlikler yapmakta, yalnızlıklarını hissetmemeleri için destek olmaktayız." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da İHH'nin Bosna savaşından sonra kurulduğunu, dünyanın dört bir yanında örgütlenmesinin ve yetimlere sahip çıkmasının takdire şayan olduğunu aktardı. Altınsoy, "İşte biz de bu çalışmada bir miktar tuzumuz olsun istiyorsak, bizim de destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sivas Lisesi'nde 12 yetime sahip çıkan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum." dedi.

Programda yetimlerle ilgili Hadis-i Şerifler okunurken ilahiler seslendirildi. Ayrıca İHH'nin yetimlerle ilgili sürdürdüğü projenin tanıtım filmi izlendi. Programa Vali Alim Barut, Sivas Lisesi Müdürü Selahattin Erdem, davetliler ve öğrenciler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber "Sivas, 200 yetime sahip çıkıyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER