Sivas Demir Çelik işçileri, Başbakan ile görüşecek


SİVAS (CİHAN)- Çeşitli sebepler gerekçe gösterilerek üretim yapılmadığı belirtilen Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın (SİDEMİR) işçileri, maaşlarını alamadıkları için eylem yapıyor. Hak-İş Temsilcisi Nihat Şimşek, Sivas'a gelecek Başbakan Davutoğlu ile görüşeceklerini söyledi. Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise 3 Mart itibariyle greve başlayacaklarını açıkladı.

Özelleştirildiğinden beri bir türlü sağlıklı üretim yapamayan ve sürekli olarak işçilerin maaş alamadıkları için grev yaptığı SİDEMİR işçileri, protesto eylemlerine devam ediyor. Kent meydanında bu kez 400'ü aşkın işçi toplanarak çeşitli sloganlarla fabrika yönetimine tepki gösterdi. İşçiler haklarını alana kadar eylemlerin süreceğini açıkladı.

'DEMİRÇELİK SİVAS'IN KANAYAN YARASI'

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet İş Şube Başkanı Nihat Şimşek burada yaptığı konuşmada, "Demir Çelik Fabrikası, Sivas'ın kanayan bir yarası. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu arkadaşlar aylardır maaş alamıyor, buna bir çözüm bulmak lazım. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Buna birlikte bir çözüm bulalım. Burada 500-600 arkadaşımız aç susuz. 2,5 aydır maaş alamıyorlar. Hükümete ve yetkili arkadaşlara sesleniyorum. Kesinlikle buna bir çözüm bulunsun. Kapanacaksa da net bir şey söylensin. Devletin buna artık bir el atması gerekiyor." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEKLER

Sivas'a gelecek Başbakan Davutoğlu ile görüşebileceklerini aktaran Şimşek, şöyle devam etti: "Bir çözüm bulunsun. Bu arkadaşlarımız işsiz kalmasın. Demir Çelik Fabrikasının kapanmasını istemiyoruz. Cuma günü Başbakanımız gelecek. Gerekirse onunla da bu konuyu görüşeceğiz. Bu işi bir çözüme bağlayacağız. Ama her şeyin diyalog içinde olmasını istiyoruz. Toplu sözleşme yarım kaldı, büyük ihtimalle grev olacak. Yönetimde muhatap bulamıyoruz ki. Elektrikler kesildi, su yok diye çeşitli mazeretlerle fabrikayı kapatıp gidiyorlar. Buna yönetimden ziyade hükümet yetkililerinin bir el atması lazım. 500-600 kişi var, yazık bu insanlara."

Çelik-İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise toplu iş sözleşmesiyle ilgili genel merkezin grev kararı aldığını belirterek, "3 Mart tarihi itibariyle grev kararı alınmıştır. Bunu tüm arkadaşlarımıza duyuruyoruz. 3 Mart'ta toplu iş sözleşmesi grevle sonuçlanacaktır. İşçi arkadaşlarımızın sağlıklı bir şekilde maaşlarını alana kadar eylemlerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

İşçiler, konuşmaların ardından slogan attı. Kent meydanındaki eyleme siyasi parti temsilcileri de destek verdi. BBP İl Başkanı Uğur Bulut yönetimi ile birlikte alana gelerek işçilere haklı davalarında yanında olduklarını ifade etti. İşçilerden bazıları "Bunun hesabı sandıkta sorulur, buraya gelmeyin" diyerek iktidar partisinin temsilcilerine tepki gösterdi. Vatandaşlar da işçilere eylemlerinde destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas Demir Çelik işçileri, Başbakan ile görüşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER