Sivas merkezli 18 ilde 38 polis hakkında soruşturma başlatıldı

Sivas merkezli 18 ilde 38 polis hakkında soruşturma başlatıldı

SİVAS (CİHAN)- 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası polise yönelik bir operasyon da Sivas'ta yapıldı. Sivas merkezli aralarında Ankara, Çorum, Eskişehir, Ordu'nun da bulunduğu 18 ilde görev yapan 38 polise yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 10 polis gözaltına alındı. Çorum merkez ve Alaca ilçesinde gözaltına alınan 2 polis de Sivas'a gönderildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, Çorum, Eskişehir ve Ordu başta olmak üzere 18 ilde bulunan polisler hakkında işlem başlatıldı. Sivas'ta bulunan 12 polis ve diğer illerde bulunan 10 polis hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenilirken, diğer illerde bulunan 16 polisin de ifadesine başvurulmak üzere Sivas'a getirileceği kaydedildi.

C.K. isimli polisin avukatı Sinan Ata, savcılığın talimatı doğrultusunda alınan kararlar neticesinde Sivas'tan 2 emniyet görevlisinin gözaltına alındığını söyledi. 10 Emniyet görevlisinin yakalanması ve gözaltına alınması için görevli oldukları illere talimatla yazışmalar yapıldığını kaydeden Av. Ata, "Sivas'ta görev yapan 10 polis tebligatla ifadeye çağrıldı. Bunun dışında il dışında görev yapan 16 polis memuru da 14 Mart 2015 günü ifade vermek üzere Sivas'a davet edildi." dedi.

Soruşturma dosyası kapsamında ifade alma süreci başladığını ve saat 17. 00 itibariyle 6 polisin ifadesi tamamlandığını ifade eden Avukat Sinan Ata şunları söyledi: "Şuan hali hazırda ifade işlemleri devam etmektedir. Gözaltı ve yakalama kararı olan 12 polis, tebligatla çağrılan polisler ifade verecek. Arkadaşlarımızın savcıyla yaptığı görüşmeye göre sayının yüksek olması nedeniyle ifadelerin pazartesine sarkma ihtimali bulunmakta. Dosyada gizlilik kararı olmadığı için bugün veya yarın müvekkilim ve diğer şüpheliler neyle suçlandıklarına dair bilgi sahibi olacaklar. Soruşturma yapılanlar kamu görevlisi olduğu için memur muhakematıyla ilgili işlemlerin önüne geçmek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla soruşturuluyor. Bunun amacı da olağanüstü soruşturma yapabilme, yakalama ve gözaltı kararlarını çıkarabilmek."

Müvekkilleriyle yaptıkları görüşmede mahkeme kararıyla dinleme yaptıklarını ısrarla söylediklerinin altını çizen Av. Ata, "Somut olarak ne iddia edildiğini bilmiyoruz, ancak müvekkillerimizle daha önce yaptığımız görüşmeler neticesinde kendileri tamamen mahkeme kararlarıyla alınan dinlemeleri yaptıkları ısrarla vurgulamışlardır. Ancak en sağlıklı bilgiyi suç isnatlarını öğrendikten sonra edinebileceğiz." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER