Sivas olayları davasına devam edildi


2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümü ilişkin davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Mahkemesi'nde devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında Almanya'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaya sadece müşteki avukatları katıldı. Mahkeme, sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ile Murat Karataş hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama ve yakalama kararının infaz edilmediğini bildirdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderilen yazıya sanıklar Eren Ceylan, Murat Karataş ve Murat Sonkur hakkında daha önce ikamet ettikleri yerde araştırma yapıldığı kaydedildi. Yazıda sanıkların yaşadıkları yerleri çok önce terk ettikleri, kimse ile irtibata geçmedikleri ve adreslerinin bilinmediği belirtildi.

Müşteki avukatlarından Ali Yılmaz, sanıkların daha önceden Almanya'da olduklarının bilindiğini hatırlattı. Yılmaz, Almanya'da bulunan Türkiye Büyükelçiliği ve konsolosluklara yazı yazılarak sanıkların bu yerlerle irtibata geçip geçmediğinin sorulması istendi. Yılmaz, sanıkların büyükelçilik veya konsolosluklarla irtibata geçmişse adreslerinin bildirilmesini talep etti.

Beyanların ardından Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararlarını açıkladı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Dışişleri Bakanlığı'na yazı yazarak sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın Almanya'daki Türkiye Büyükelçiliği veya konsoloslukları ile irtibata geçip geçmediğinin sorulmasına, irtibata geçmişler ise adreslerinin gönderilmesine karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas olayları davasına devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER