Sivas'ta kaybolan yaşlı şahıs kaya kovuğunda bulundu


Sivas'ın İmranlı ilçesinde yaşayan kızının evinden Zara'ya dönerken dağlık alanda kaybolan 80 yaşındaki Hüseyin Dere, jandarma ekipleri tarafından Zara'nın bir köyünde dağ kovuğunda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Zara ilçesi Kaplan Köyüne bağlı Dereköy mezrasında yalnız yaşayan 80 yaşındaki Hüseyin Dere, İmranlı ilçesi Türkeşlik Köyü'ndeki kızının evinde yaklaşık bir hafta misafir kaldıktan sonra evine dönmek üzere dün yaya olarak dağ yoluna çıktı. Yaşlı Adamın evine ulaşamaması ve her hangi bir haber alınmaması üzerine damadı Halil Dağdelen tarafından jandarma ekiplerine bildirildi.

Kaybolan şahsın bulunması amacıyla, İmranlı İlçesi Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri tarafından İmranlı- Türkeşlik Köyü ile Zara-Kaplan Köyü Dere mezrası civarında arama faaliyetine başladı. Yolun karlı olması nedeniyle arama faaliyetine iş makinesi de eşlik etti. Ayrıca yol güzergâhında bulunan yerleşim yerlerine de bilgi verildi.

Hüseyin Dere, dün gece 01.20 sıralarında Zara İlçesine bağlı Müslümabat Köyü Kışla Deresi mevkinde kaya kovuğunda bulundu. İmranlı İlçesi Jandarma Komutanlığına ait Kobra aracı ile Zara Devlet Hastanesine sevk edilen 80 yaşındaki Dere'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesine teslim edildiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta kaybolan yaşlı şahıs kaya kovuğunda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER