Sivas'ta yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı


Sivas İl Özel İdaresi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İl Özel İdaresi'nde yapılan tatbikatta öncelikle kurumun yangın önleme, söndürme, ilk yardım, arama kurtarma ve tahliye ekiplerine tatbikat öncesinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Tatbikat kapsamında bina içerisinde mahsur kalan yaralı personeller arama-kurtarma ekiplerince başarı bir şekilde tahliye edilirken, tatbikat gereği çıkarılan yangın ise kontrollü bir şekilde söndürüldü.

Olay yerine gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, binanın bodrum katında çıkan yoğun dumanın dışarıya tahliyesini yaparken, diğer yandan da binanın ikinci katında mahsur kalan personeller ip hattıyla kurtarıldı. Senaryo gereği icra edilen tatbikat başarıyla tamamlandı.

İl Afet Acil Durum Müdürü Nafiz Ekinci, İl Özel İdaresi tarafından talep edilen eğitim programını başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, "Yangın gerçek hayatta başımıza gelebilecek hadiselerden bir tanesi. Bu tatbikatlar bizlerin daha çok bilinçli olmasına vesile olacaktır. Bu eğitimi düzenleyen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER