'Siyasi ömrünü Gladyo'ya paravan olarak geçirenler, mücadeleyi anlayamaz'


Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Suruç'taki patlamayla ilgili, "Bütün siyasi ömrü Gladyo'ya paravan olmakla geçmiş olanlar, onların ne için mücadele ettiklerini ne anlayabilir, ne yorumlayabilirler." dedi.

Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Gaziantep'te düzenlenen cenaze töreninde konuşan Kürkçü, şunları kaydetti: "Onlar insanlığın bir kere daha yüksek soylu amaçlarla yaşayabileceğini bütün Türkiye haklarına göstermek üzere bir kardeşlik, bir yoldaşlık, bir dayanışma köprüsü kurmak üzere Kobani'ye açılan yolun başındaydılar. Kobani bugün Türkiye'de, Ortadoğu'da, Kürdistan'da, dünyada insanlığın ölçüsüdür. Kobani'den yanasınız ya da Kobani'ye karşısınız. İnsansınız ya da değilsiniz. Onlar bu büyük insanlık davasının yolunda yürüdüler. Onların soylu davasına gölge düşürmek isteyenlere söylemek isteriz. Bütün siyasi ömrü Gladyo'ya paravan olmakla geçmiş olanlar, onların ne için mücadele ettiklerini ne anlayabilir, ne yorumlayabilirler."

Bunu Türkiye halklarının yorumladığını belirten Kürkçü, "Kendinden başkasını düşünmek, kendinden başka kimseyi düşünmeden insanlık için bir şey istemek. Yani insan olmak için yola çıkan bu kardeşlerimizle, yoldaş olmaktan kardeş olmaktan gururluyuz, övünüyoruz. Onları kaybetmedik, bütün insanlığı hep birlikte kazandık. Yolları açık olsun." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Siyasi ömrünü Gladyo'ya paravan olarak geçirenler,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER