Skandal! Baskı ve zulmün zirve yaptığı son nokta

17-25 Aralık sonrası görevinden ihraç edilerek, cezaevine gönderilen polis yakınınlarının kurduğu derneğin açılışının baskılar sebebiyle iptal edilmesi, zulümde gelinen noktayı gözler önüne serdi.

Skandal! Baskı ve zulmün zirve yaptığı son nokta

Çağın Mağdurları Derneği’nin açılışında yolsuzluk ve hukuksuzlukların gündeme getirilmesinden korkulduğunu belirten eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, otellerin, paralel devlete yardım ve yataklıktan suçlanmakla tehdit edildiklerini söyledi.

Topçu, "Bizim Berkin Elvan’ın ailesinden, Hrant Dink’in ailesinden, Cumartesi annelerinden, Soma’daki mağdurlarına aklınıza ne geliyorsa faaliyetimiz olacak. Sadece 17-25 polisleri, emniyet teşkilatı değil, her türlü mağdurun sesi, temsilcisi olacağız. Bu faaliyetler tabi ki siyasi iradenin hoşuna gitmeyecek şeyler" dedi.

Baskıya siyasilerden de büyük tepki geldi. Muhalefet, baskıyı büyük ayıp olarak niteledi.

Suç duyurusunda bulunulmalı...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Benim de katılacağım toplantı polisin baskılarıyla iptal edildi. Otele dahi baskı kurarak toplantıyı ertelemek düşünceyi yayma özgürlüğüne darbedir. Polisin görevi suç ve suçluyla mücadele etmektir. Toplantı iptal ettirmek değildir. Polis, AKP’nin ilçe örgütü oldu. Bu baskı böyle geçiştirilemez. Bu baskıyı yapan polislere de suç duyurusunda bulunulmalıdır.”

Baskılar baskına dönüştü


MHP Grup başkanvekili Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: Türkiye’de artık birçok kesime baskı yapılıyor. Türkiye’yi, hukukun uygulandığı bir yer olarak değerlendirmek mümkün değil. Hukuk kalmadı. Her şeye ‘paralel yapılanma’ deniyor. Bu ithamlardan kurtuluş mümkün değil. Bu dernek yetki alanının dışına mı çıkmış ki baskı yapılıyor? Sivil toplum kuruluşlarına yapılan bu baskılar baskına dönüştü.

Nefretin göstergesi...

SP Milletvekili adayı Remzi Çayır: Türkiye’nin çivisi çıktı. Eskiden hukuk kör topal da olsa yürüyordu. Artık tamamen paramparça oldu. AKP, kendisinin pisliğini ortaya çıkaran kim varsa yok etmek istiyor. Bu ayıp 28 Şubat’ta yapılmadı. Bunu dindarları pres altına alan zihniyet bile yapmadı. Bir derneğe yapılan bu baskı, kinin ve nefretin göstergesi.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Skandal! Baskı ve zulmün zirve yaptığı son nokta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER