Skandal rapor film senaryosu çıktı!

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen ‘paralel' safsatasına dair rapordan skandal çıktı. Bazı gazetelere ‘CIA ve FBI eğitti' başlığıyla servis edilen raporda, yıllardır darbecilerin gündeme getirdiği iddialar yer alıyor.

Skandal rapor film senaryosu çıktı!

Zaman Gazetesi'nin Bayram Kaya'nın haberine göre, 28 Şubat'taki Telekulak skandalında adı geçen eski Ankara Emniyet Müdürü C.S. ve yardımcısı O. A.'nın hazırladığı ileri sürülen fişlemeler rapora eklenmiş. Kamuoyunda alay konusu olan kara propaganda filmi ‘Kod Adı K.O.Z.'un senaryosundan yapılan birebir alıntılar da gözden kaçmıyor.

28 Şubat sürecinde Hizmet'e yönelik karalama çabaları, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını engelleme girişimi çerçevesinde yeniden raftan indirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ‘paralel yapı' iddiaları ile ilgili talebi doğrultusunda Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi başkanlıkları rapor hazırladı. 4 Mart 2015 tarihinde başsavcılığa gönderilen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzalı raporda, Fethullah Gülen Hocaefendi ‘kainat imamı' olarak gösteriliyor. Hizmet'in devlet kadrolarına sızdığı ileri sürülürken, 160'a yakın ülkede bulunan Türk okullarındaki fedakâr öğretmenler CIA ajanı olmakla itham ediliyor.

Skandallarla dolu 53 sayfalık rapor, 28 Şubat sürecini hatırlatıyor. Söz konusu rapor, ‘telekulak skandalı'nda adı geçen eski Ankara Emniyet Müdürü C.S.'nin 21 Nisan 1999 tarihinde dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne gönderildiği rapor ile örtüşüyor. S'nin gönderdiği raporda Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili hayal ürünü bilgiler yer alıyordu. ‘Finansal kaynak, kainat imamı, coğrafi bölge imamları' iddiaları, o zamanki rapora da konulmuştu. Eski İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve yayın organı Aydınlık da benzer iddiaları ‘CIA' yalanını ekleyerek gündeme taşımıştı. S'nın raporu doğrultusunda yapılan yargı süreci ise Gülen'in beraatiyle sonuçlanmıştı.

Hem S'nın raporunda hem Perinçek'in yayın organlarında emniyetin ele geçirildiği iddiası da bulunuyordu.Yeni raporda da aynı şeyler tekrarlandı. ‘H ve X kod' adlı iki gizli tanığın, “Özellikle emniyet yetkililerinin tayin ve terfileri, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ulaşmadan anında Hocaefendi'ye gönderiyorlardı” şeklindeki iddiası dayanak yapıldı. Failleri bilinen Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerinin de ‘Hizmet Hareketi'yle irtibatının olduğunun yer aldığı raporda yine gizli tanığın anlattıkları delil gösterildi. Bu iftiraların, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un yazdığı kitaptaki iddialarla örtüşmesi de gözlerden kaçmadı.

Raporda ayrıca, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında sosyal medyada ortaya çıkan Fuatavni, Haramzadeler, Başçalan ve Yıldızkulis gibi adresler de yer aldı. Bunların ‘Hizmet Hareketi' tarafından kullanıldığı iddia edildi. Türk sinema tarihine kara mizah olarak geçen ‘Kod Adı K.O.Z.' filmi senaryosundan bölümler de rapora girdi.ZAMAN
<< Önceki Haber Skandal rapor film senaryosu çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER