Sokak ortasında et çekimi yasak


Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kurban Bayramı sebebiyle bazı tedbirler aldıklarını duyurarak, sokak ortasında et çekimi yapılmasının yasak olduğunu duyurdu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesi Kurban Hizmetleri Komisyon kararı gereği bir dizi tedbir alındığını söyledi. Büyükkılıç, gerçekleştirilen toplantıda Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 18 ayrı bölgede kurban kesim yeri belirlendiğini ve bu alanların sürekli hizmet vermesinin kararlaştırıldığını belirtti. Başkan, kurul kararı gereği cadde ve sokaklarda hayvan satışına ve kesimine izin verilmeyeceğini kaydetti.

Kurban kesim yerlerinin semt pazarı olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şu bilgileri verdi: "Belediyemize ait üstü kapalı semt pazaryerlerimiz çok amaçlı olup kurban bayramlarında kurban kesim yeri olarak hizmet verecektir. Kurban kesim yerleri sürekli olarak kesim olduğu sürece deterjanlı su ile yıkanacak, İlaçlanacak ve kireçlenecektir. Halk ve çevre sağlığı bizim önemli ve asli görevlerimiz arasındadır. Kamu kullanımına açık kaldırım, cadde, sokak, park gibi yerlerde kesim yapılmayacaktır. Ayrıca kurban kesim satış merkezinde sürekli olarak veteriner hekim, ehil kasaplar görevlendirilmiştir. Kurbanlıkların sağlık ve kontrol edildiğini gösteren sarı küpeleri kontrol edilmektedir. Yine sokakta et çekimi yapılmasına izin verilmeyecek ve hijyenik şartların oluşmasına imkan tanınacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Sokak ortasında et çekimi yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER