Somuncu Baba ve Hulusi Efendi 25. kez anılacak


Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl 25incisi tertiplenecek olan 'Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Anma Merasimi' 18 Temmuz'da Malatya'nın Darende ilçesinde gerçekleştirilecek.

Vakıf'tan yapılan açıklamada, çeşitli programların gerçekleştirileceği merasimde 14. yüzyıl erenlerinden ve kabr-i şerifi Darende'de bulunan Somuncu Baba ve onun neslinden gelen büyük mutasavvıf Hulûsi Efendi'nin hoşgörü çağrısı yinelenecek. Darende Belediyesi ile Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek merasime çok sayıda davetli katılacak. Merasimin manevi değerleri yeniden hatırlamak, muhafaza etmek adına gerçekleştirilen birlik, dayanışma ve hoşgörü günleri anlamı taşıdığı ifade edilen açıklamada, "Somuncu Baba Hazretlerinin neslinden olan Osman Hulûsi Efendi'nin örnek kişiliği kadar, bizlere verdiği mesajlar, sevgi ve hizmet anlayışı daima hayırla anılmaktadır. Bu davet, Osman Hulûsi Efendi'nin irfan sofrasına gönülden davetinin merhabasıdır." denildi.

Saat 09.00'da Somuncu Baba Külliyesi'nde gerçekleştirilecek anma merasiminde Hafız Fatih Çollak, Hafız Mehmet Pervane ve Hafız Mustafa Baş Tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi'yi anlatan konuşmalar, 1001 Hatim Duası ve Dîvân-ı Hulûsî-i Dârendevî'den ilahiler seslendirilecek. Daha sonra Vakıf tarafından yaptırılan sosyal tesis inşaatının temel atma törenine geçilecek.

Öğleden sonra etkinlik çerçevesinde, Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden toplamda 48 farklı ilin katılacağı Yusuf Paşa Bedesteni'nde 'Yöresel Kermes' açılışı yapılacak. Daha sonra Darende'nin tarihi ve turistik yerlerinden Kudret Havuzu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Hamidiye Çarşısı ve Hasan Gazi Şehitliği gezilerek program tamamlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Somuncu Baba ve Hulusi Efendi 25. kez anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER